POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
27v

Varbergs kvalhjälte: "Vet att allsvenska klubbar haft ögonen på mig"

Foto: Bildbyrån

Albert Ejupi sköt kvar Varbergs Bois i superettan.
Nu berättar han att han drar till sig både allsvenskt och norskt intresse.
- Målet är att spela högre upp, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Inför den gångna säsongen hämtade Varbergs Bois in Albert Ejupi från division 1-klubben Kristianstad. Tränaren Joakim Persson plockade med sig sin tidigare adept till superettan-laget, som Ejupi i år gjorde sju mål och två assist för. Den centrale mittfältaren gjorde bland annat ett mål och en assist i den sista av två kvalmatcher mot Oskarshamn som såg till att hålla kvar Varberg i landets näst högsta serie.

Om 26-åringen blir kvar i Bois till 2019? Oklart. Han har kontrakt med klubben över nästa år, men berättar själv att det finns intresse från klubbar högre upp i seriesystemet.

- Det har funnits en hel del ögon på mig under säsongen. Det är från allsvenska klubbar, men också från Norge. Det jag vet är att klubbar har haft ögonen på mig men sen får vi se vad som händer. Självklart vill man spela högre upp. Det är målet, säger Ejupi.

Vad säger Varberg?
- Jag har pratat lite med "Jocke" (Joakim Persson) och jag har ju ett år kvar på kontraktet, men han vet ju om mina ambitioner om att spela högre upp. Kommer det något konkret kommer de så klart lyssna på det, tror jag. Jag vill ju spela högre upp, det är mitt mål.

I våras uppgav fotbolldirekt.se att de allsvenska klubbarna Kalmar, Dalkurd och Trelleborg (de två sistnämnda ramlade ur) visade intresse för mittfältaren. Exakt vilka klubbar det är som ser på honom med intresse nu vill inte Ejupi gå in på.

- Jag har ju en agent som sköter de där bitarna. Vi får se vad som händer. Han (agenten, Andreas Kouvatsis) vet om vad jag har för mål och så får vi se vad som sker.

Tror du att du är redo för att ta det steget, upp till allsvenskan exempelvis?
- Det tror jag absolut. Jag har ju spelat mot allsvenska lag och jag känner att jag skulle klara av det. Med bättre spelare runt sig lyfter man ju sig någon nivå också.

- Räknar man in poängen i kvalet gjorde jag ju sju mål och två assist i år och det är jag väldigt nöjd med under mitt första år i superettan. Sen känns det som att jag har fler nivåer kvar inom mig, men jag är väldigt nöjd.

Redan innan Ejupi hade gjort sin debut för Varberg i superettan sa Joakim Persson till 24varberg.se att om man hade satt in mittfältaren "bland Malmö FF:s tio bästa spelare så hade han inte gjort bort sig".

Sen kanske han inte hade kunnat hålla den nivån i tio omgångar - men så pass bra tekniskt och intelligensmässigt är han, sa Persson.

Om Ejupi tycker att han blivit mer jämn och stabil sedan dess?

- Det har jag ju blivit, både mer jämn och stabil. Jag har försökt jobba på vissa nackdelar i mitt spel, för att bli jämnare. Så självklart känner jag att jag blivit det, säger 26-åringen.

I år har Ejupi spelat både som en mer defensiv mittfältare och en central mittfältare med en större offensiv frihet.

- Det har skiftat lite. Jag kan spela både och. Tidigare har jag väl mestadels varit en defensiv mittfältare, en speluppbyggare. Jag gillar att vara det men i år har de (tränarna) velat ha mer kvalitet framåt och där kan jag göra en del poäng. Men jag trivs i båda rollerna, så länge jag får ha mycket boll (skratt).

Publicerad 2018-12-06 kl 17:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå