Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
47v

Värnamo bekräftar: Thern kliver in i A-laget

Foto: Bildbyrån

Jonas Thern har sedan en tid varit ansvarig för IFK Värnamos elitverksamhet under A-laget.
Nu kliver han även in i en roll i A-laget.
- Känns jättebra, säger ordföranden Kaj Larsson till Värnamo Nyheter.

I somras kunde Fotbollskanalen avslöja att Jonas Thern återvänder till IFK Värnamo. Thern klev då in som ansvarig för IFK:s elitverksamhet under A-laget. När Värnamo sedan hamnade i en konflikt med sin tränare Christian Järdler, som ville till rivalen Öster trots att han satt på avtal med IFK över 2018, planerade klubben för att ge Thern ansvaret som huvudtränare för A-laget.

Men Värnamo, Järdler och Öster lyckades inte komma överens innan säsongen var över och därför fortsatte Järdler att leda laget i de matcherna som då återstod av superettan 2017. Men i dagarna enades parterna och under tisdagen presenterades Järdler av Öster. Nu meddelar också IFK Värnamo att Jonas Thern får en ny roll inom klubben, rapporterar Värnamo Nyheter.

Thern kommer fortsätta att basa över ungdomsverksamheten, men han kommer även vara involverad i A-laget. Någon titel som assisterande tränare i A-laget får han dock inte, enligt ordföranden Kaj Larsson.

- Det är mer som en rådgivare. Det känns jättebra. Han kommer ha ett spelsätt bland ungdomarna och det ska gå vidare som en röd tråd upp till A-laget. Det här är en långsiktighet för oss, säger Larsson till Värnamo Nyheter.

Jonas Thern kommer även vara delaktig i arbetet med att hitta Christian Järdlers ersättare inför 2018.

Thern är för närvarande också scout åt det svenska herrlandslaget.

Publicerad 2017-11-22 kl 16:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons