POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Värnamo tvingas flytta ny hemmamatch till Borås - gräset underkänt: "Inte bra"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Värnamos möte med AFC Eskilstuna i spelaren.

IFK Värnamo tvingades flytta sin hemmapremiär i superettan till Borås.
Nu kommer beskedet att även klubbens andra hemmamatch flyttas efter att gräset på Finnvedsvallen blivit underkänt.
- Vi får vår första hemmamatch i sjätte omgången. Det är inte bra, säger Värnamos fotbollsansvarige Kaj Larsson till Fotbollskanalen.

IFK Värnamo ställdes mot Gais i årets superettan-premiär, en match som tvingades flyttas till Borås Arena då Finnvedsvallens gräsmatta inte var spelklar. Nu står det klart att Värnamo tvingas flytta även säsongens andra "hemmamatch", mot Varberg, spelas i Borås. Finnvedsvallens gräs underkändes under fredagens planinspektion, och matchen flyttas därmed även fram till tisdagen 24 april på grund av allsvensk match på arenan under måndagen.

- Vi fick inte planen godkänd för spel, helt enkelt, säger IFK Värnamos fotbollsansvarige Kaj Larsson till Fotbollskanalen.

- De gräsexperter som kommunen hade som skulle göra dräneringen bättre slet upp planen direkt efter den sista matchen i november. Den slitningen har gjort att det inte har växt ihop. På grund av detta tvingas vi ställa in.

Vad får det här för konsekvenser för klubben?
- Det är dels sportsligt, men med sponsorerna blir det naturligtvis också en ekonomisk fråga för oss som är ganska stor. Vi har ett åtagande mot våra sponsorer och fans som vi inte kan tillmötesgå.

Vad betyder det att det här kommer i ett skede där ni förlorat de tre första matcherna i superettan?
- Det blir inte bättre av att vi får bortamatcher. Vi får förmodligen en hemmamatch om 14 dagar, vilket blir vår sjätte match. I den sjätte omgången ska vi ha vår första hemmamatch. Det är inte bra.

Nästa hemmamatch för er efter Varberg blir mot Norrby 4 maj. Vad talar för att planen är spelduglig då?
- Vi måste ha bra väder.

När ni tvingades flytta premiären gick du hårt åt att Gais inte vinna flytta fram matchen så att den skulle kunna spelas på Finnvedsvallen. Är känslorna likadana från din sida mot Varberg nu?
- I princip kan jag tycka det. Tydligen lämnar klubbarna över allt ansvar till tränarna. Jag tycker att det här är en kollegial fråga som gäller klubben som sådan. Det ska inte lämnas över. Det verkar som att de som bestämmer har lämnat över till tränarna i klubbarna. I IFK Värnamo är det trots allt klubbchefer, ordförande och sportchefer som bestämmer, ingenting annat.

Så här bemöter Kujtim Bala, sportchef i Varbergs Bois, Kaj Larssons kritik:

- Jag vet inte hur det funkar i IFK Värnamo, men hos oss är det tränaren som bestämmer över matcher och laguttagningar. Vi försökte verkligen, jag hade en bra diskussion med "Jocke" (tränare Joakim Persson) och vi tittade på hur vi skulle kunna hjälpas åt, men det går inte. Den enda luckan vi har i spelprogrammet för att återhämta oss lite är mellan omgång tolv och 13. Annars har vi ett väldigt tajt spelschema, och vi har inte en jättestor trupp. Det blir väldigt känsligt. Men jag känner att vi har gjort vad vi kunnat och försökt vara behjälpliga. Jag vet inte hur mycket mer vi kunnat göra. Hade jag fått reda på detta lite tidigare hade vi kanske kunnat byta datum, och det sade jag till Kaj också, att jag var tvungen att ta det en runda internt för att se hur vi kunde hjälpa Värnamo att ha matchen hemma på Påskbergsvallen i stället. Men det var lite för sent med så kort varsel när organisationen till 95 procent är ideell. Jag tycker att vi har försökt så gott vi kunnat, men ibland går det inte, säger Bala till Fotbollskanalen.

Publicerad 2018-04-21 kl 12:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto