Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Värnamo vänder sig till förbundet: "Vi kom inte överens med Hammarby"

Värnamo vänder sig till förbundet – för att hitta ett nytt speldatum mot Hammarby.
- Vi kommer inte överens, säger Gunnar Claesson till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se avslöjade på tisdagen ska ödesmötet i superettan flyttas. Egentligen var tanken att lagen skulle mötas 9 oktober – men skyttekungen och stortalangen Victor Claesson är i väg på landslagsuppdrag med U21, vilket gör att Värnamo har rätt att begära en ny tid för matchen.

Problemet är att både smålänningarna och stockholmarna redan har ett pressat schema. Enligt planeringen i dagsläget spelar Victor Claesson match 6 och 10 oktober, sedan har Värnamo match den 14:e.

- För oss vore det inte optimalt att spela däremellan eftersom vi då har en spelare som just gjort två landskamper och som dessutom förmodligen inte landar förrän 11:e oktober, säger Värnamos Gunnar Claesson till fotbollskanalen.se.

Enligt honom vore det även otänkbart att mötas med kort varsel, nu före landslagets samling.

- Därför har vi föreslagit att spela 19 oktober. Men Hammarby har inte gått med på det och då är det förbundet som får avgöra frågan, säger Gunnar Claesson.

Samtidigt har Hammarby – enligt dagens upplägg – matcher inplanerade både 17 och 22 oktober, vilket gör att deras situation blir tuff om Värnamos förslag om den 19:e går igenom.

- Det blir ju tätt oavsett hur man gör, men vårt förslag är som sagt att man spelar den 19:e. De har inte svarat ja på det, säger Gunnar Claesson.

Vilket förslag har ni fått från Hammarby?
- De har inte lämnat något alls till oss.

Och nu får förbundets Tävlingskommitté avgöra?
- Ja, precis. Om det behöver gå dit så får det bli så. De har ett sammanträde i morgon och senast på kvällen hoppas vi ha klarhet i detta.

Publicerad 2011-09-28 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons