Vasalund tog viktig seger - blytungt för Falkenberg

Kräftgången fortsätter för Falkenberg.
Under söndagen blev det en tung 0-3-förlust på hemmaplan i bottenmötet med Vasalund.

Det stod viktiga poäng på spel när Falkenberg tog emot Vasalund i superettan under söndagen. FFF stod på sex poäng inför avspark och Vasalund på fyra.

Adam Bergmark Wiberg träffade stolpen för hemmalaget efter tio minuters spel - och strax före paus var det Edi Sylisufajs tur att pricka målramen när även han sköt i stolpen.

I stället kunde gästerna ta ledningen på stopptid i första halvlek när Alexander Andue höll sig framme och satte 0-1 i straffområdet. Andue utökade också till 0-2 i början på andra halvlek med ett vackert distansskott som gick ribba in.

Innan matchen var slut hann Solnalaget punktera spänningen med ett 0-3-mål genom Anthony Wambani med kvarten kvar. Andue stod för assisten och noterades därmed för tre poäng.

Tre poäng blev det också till Vasalund som därmed klättrar upp till en tolfte plats i tabellen. Tyngre för Falkenberg, som var allsvenskt i fjol och nu är nere på negativ kvalplats i superettan.

11 Östersunds FK 4 1 1 2 -2 4
12 Örebro SK 4 1 0 3 -2 3
13 Varbergs BoIS Nedflyttning-kval 4 1 0 3 -2 3
14 Trelleborg Nedflyttning-kval 4 1 0 3 -2 3
15 Gefle IF Nedflyttning 4 0 2 2 -2 2
16 Örgryte IS Nedflyttning 4 0 2 2 -2 2