Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

"Vi är inte i närheten av de största klubbarna"

Bara en förlust efter 13 omgångar och solklar serieledning i superettan.
Men i Mjällby tonar man ner allt snack om allsvenskan.
- Det brukar komma en svacka, säger rutinerade målvakten Mattias Asper inför tisdagens seriefinal.

Många trodde på Mjällby före säsongen - utom Mjällby själva. Målet sattes till topp sex, och tränaren Peter Swärdh betonade att Blekingeklubben inte var redo att ha som mål att nå allsvenskan.
- Tittar man på förutsättningarna så stämmer det. Vi är inte i närheten av de största klubbarna, säger Mattias Asper.

Men efter 13 omgångar säger tabellen något annat. Inför tisdagens seriefinal mot Åtvidaberg hemma på Strandvallen leder Mjällby tabellen med sex poäng.
- Vi har inte gjort några riktigt dåliga matcher, säger 35-årige Asper, som spelat samtliga matcher och bara släppt in sju mål.
- Det har funkat väldigt bra. Jag har inte gjort några tavlor heller, som jag brukar. Jag tänkte klara mig utan dem den här säsongen, säger han.

Backlinjen anförs av rutinerade Patrik "Bagarn" Rosengren. Framåt är dessutom Mjällby överlägset bäst med 34 mål, i snitt 2,6 per match. Lagets två bästa anfallare Erton Fejzullahu och Markus Ekenberg har gjort tolv respektive nio mål var.

Men Mattias Asper har varit med förr - och tänker inte låta någon i laget släppa fokus.
- Som en lite mer rutinerad spelare måste jag se till att inte snacket om allsvenskan påverkar oss. Vi ska inte höja ribban för högt utan fortsätta spela varje match som om det är en final. Det brukar komma en svacka förr eller senare, säger Asper.

Mjällby får dock klara sig utan Rosengren, som är avstängd mot ÅFF. Och man riskerar att tappa Fejzullahu, som funderar på kontraktsförslag från holländska ligan.
- Det finns alltid en risk att tappa spelare som gör bra ifrån sig. Men vi har en bra trupp, och får hjälpa dem som ersätter. Bara vi tar match för match och håller kylan, säger Asper.

TT

Publicerad 2009-07-13 kl 14:04
Annons
Annons
Annons