Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

”Vill spela Europacupspel med Hammarby”

Daniel Theorin gjorde ett överraskande klubbyte i fjol - från Gefle och allsvenskan till Hammarby i superettan. Men mittbacken vägrar köpa snacket om att han bytt ner sig.
- Jag vill ju så klart spela i allsvenskan igen, jag vill spela Europacupmatcher. Men jag vill göra det med Hammarby, säger Theorin.

2012 blev ett år med blandade känslor för Daniel Theorin. Efter flera starka säsonger i Gefle bytte han överraskande till Hammarby i superettan, och tänkt som en av lagets stora stöttespelare inledde han säsongen starkt. Men i hemmamatchen mot Jönköpings Södra i juli fick han kliva av redan efter 12 minuter. Och skadan var värre än befarat – senan som fäster bröstmuskeln i axeln var av och säsongen var körd.

Inget allsvenskt avancemang för Hammarby i år heller, men Theorin är optimistisk inför 2013, både för egen del och för klubbens. Och han är nöjd med denna säsongen också.

- Jag spelade 16 av 16 matcher under första halvan av säsongen, och jag tycker själv att det gick bra. Jag är nöjd, och jag vet att tränaren och fansen också, så jag får väl säga att det var ett bra år personligen. Visst, jag fick en tuff skada, men det är sånt som händer i fotboll. Jag vill vara positiv, säger Theorin till FotbollDirekt.se.

Kommer du vara i full form lagom till säsongsstarten 2013?

- Det är svårt att säga. Doktorerna säger att man behöver sex månader för att ta sig tillbaka från den här typen av skada, så jag räknar med att vara fullt fit lagom till vi börjar träningarna. Det gör inte ont längre, det känns bara lite stelt då och då.

- Men jag antar att det släpper helt när vi kommer igång med träningarna, när kroppen vänjer sig vid träning. Just nu tränar jag på egen hand, jag började i förra veckan och jag hoppas vara redo till januari.

Årets säsong… man kan inte säga att det var någon jättesuccé för laget sett till förväntningarna?

- Som jag sa tidigare, jag vill ändå se det positivt. Jämfört med säsongen innan jag kom hit så lyfte vi oss rejält, vi spelade bättre och slutade fyra. Det var månfa förändringar både inför och under säsong, och med tanke på det så gjorde vi det helt okej tycker jag.

Men till nästa säsong lär väl förväntningarna höjas? Med tanke på nyförvärven…

- Kolla, det här är Hammarby. Jag tror inte att pressen alls handlar om tabellpositionen eller vilken division du är i. Den här klubben har sådana traditioner och så många fans och då är pressen konstant hög. Och det känner motståndarna också av – de är ju heltaggade när de ska möta oss, mycket mer taggade än inför andra matcher.

- Men det har fortfarande ingenting med vår egen prestation att göra. Vi måste jobba hårt, utvecklas och bli bättre. Gör vi det så kommer resultaten komma.

Vad är målsättningen för nästa år, kan det vara något annat än avancemang?

- Vi har inte snackat om det än, vi får se vad klubbledningen säger. Men jag hoppas vi kan ta ett steg framåt, precis som vi gjorde den här säsongen. Men jag tror ärligt talat nästa års superetta kommer bli mycket tuffare och tajtare än årets. Några av lagen ser riktigt vassa ut och serien överlag kommer bli bättre.

Du bytte från allsvenskan till superettan. Handen på hjärtat, har du någon gång ångrat det?

- Överhuvudtaget inte. Hammarby var ett bra steg för mig. Det är svårt att jämföra kvalité på allsvenskan och superettan, det är klart att topplagen i allsvenskan är på en annan nivå. Men det här är en annan typ av utmaning för mig. Jag vill ju så klart spela i allsvenskan igen, jag vill spela Europacupmatcher. Men jag vill göra det med Hammarby.

Till sist, inga nyårslöften, men vad har du för förhoppningar på 2013?

- Att det blir ett kul år med bra fotboll. Jag vill utvecklas som spelare och jag vill att klubben utvecklas. Jag hoppas att vi kan ta stora steg tillsammans.

Publicerad 2012-12-25 kl 14:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons