POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ville få två veckors ledigt för bröllop - tvingas lämna

Foto: Bildbyrån.

Ibrahim Alushaj ville ta ledigt – i två veckor – för att gifta sig.
Nu får han lämna superettanklubben Norrby.
- Han bryter ju mot ett avtal, säger sportchefen David Kryssman till Borås Tidning.

Inför seriepremiären förra året valde Norrbys Ibrahim Alushaj att fria till sin blivande fru inne på Borås Arena. I sommar, den 20 juli, är tanken att bröllopet ska äga rum i Alushajs hemland Kosovo.

Men i samband med giftermålet har Alushaj begärt att få ledigt – i två veckor – av klubben. Han skulle då missat matchen mot Falkenberg den 22 juli och Boråsklubben väljer därför bryta kontraktet med Alushaj och avtalet löper nu ut i juni, skriver Borås Tidning.

- Han bryter ju mot ett avtal. Vi kan inte tillåta att en spelare har två veckor längre semester än de andra. Det var egentligen inget svårt beslut, vi hade gjort samma sak i division 1, säger sportchefen David Kryssman till tidningen.

Alushaj har under säsongen inte varit en del av ledarstabens framtidsplaner och fått mycket sparsamt med speltid. Totalt har det bara blivit tre inhopp för Norrby.

Han har väldigt svårt att förstå hur klubben resonerar.

- Det som är lite fult är att Norrby försökte köpa ut mig innan säsongen, men jag ville ändå försöka bita ihop och träna för att ta en plats. Jag hade ju ett år kvar på kontraktet. Men nu använder de bröllopet för att bli av med mig.

31-åringen kommer nu att börja leta efter en ny klubb.

- Jag vet inte om jag hinner göra klart med någon ny klubb innan jag åker ned till Kosovo. Men jag kommer att bo kvar i Borås, så det blir någon klubb i lägre divisioner här eller något division 1-lag i Göteborg.

Publicerad 2017-06-15 kl 08:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå