POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
6v

VSK:s initiativ: skänker böteskassan till Musikhjälpen: "Vill utmana fler elitlag"

Foto: Bildbyrån

Västerås SK:s böteskassa har under året fyllts upp till 28 500 kronor.
Nu har laget valt att donera pengarna till Musikhjälpen.
Vi gjorde en omröstning i laget där vi gemensamt beslutade oss för att skänka pengarna till en bra sak, säger mittfältaren Filip Tronêt till klubbens hemsida.

Musikhjälpen har i år slagit upp sin bur på Stora torget i Västerås. Temat för året är "Sex är inte ett vapen", och syftet är att motverka sexuellt våld runt om i världen. Under tisdagsmorgonen fick buren besök av Västerås SK. Spelarna Filip Tronêt, Sean Sabetkar och Douglas Karlberg hade med sig en gåva.

VSK har under året haft ett bötessystem för överträdelser av lagets gemensamma regler. Där har totalt 28 500 kronor hamnat. Pengar som nu ges till Musikhjälpen.

- Det var svårt att hitta något bra att göra av pengarna då vi tänkt använda dessa till någon resa men det var helt enkelt för svårt att hitta något som passade alla. Vi gjorde då en omröstning i laget där vi gemensamt beslutade oss för att skänka pengarna till en bra sak och Musikhjälpen låg ju nära till hands i år, säger Filip Tronêt till klubbens hemsida.

Klubben hoppas nu att fler lag ska följa efter.

Vi vill med detta utmana fler elitlag att göra samma sak som vi. Historiskt brukar pengarna läggas på onödiga saker och det känns riktigt bra att vi i år kan använda pengarna till något som faktiskt gör skillnad fortsätter, säger Tronêt.

Publicerad 2019-12-10 kl 09:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå