POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVENSKA CUPEN
51v

AIK tryckte inte på för seger - nu förklarar Norling sig: "Full förståelse för irritationen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

AIK hade bara 1-1 mot Norrby, men tryckte inte på för segern mot slutet.
Anledningen? Jönköping hade tagit ledningen mot Örgryte.
- Det var mitt beslut, säger tränaren Rikard Norling till AIK Play.

Under söndagen kryssade AIK borta mot Norrby. De svartgula fick bara med sig 1-1 hem från Borås och står nu på fyra poäng efter två omgångar av svenska cupens gruppspel. I den sista omgången väntar Örgryte på hemmaplan och då kan oavgjort räcka till avancemang (om Jönköpings Södra inte vinner mot Norrby).

Det tabelläget är också anledningen till varför AIK inte gick till attack när de hade bollen i slutminuterna av söndagens match, vilket fick tillresta supportrar att visa frustration. Tränaren Rikard Norling berättar för AIK Play att man fick information om att J-Södra tagit ledningen mot Örgryte i den 85:e minuten och att man då först och främst ville säkra sitt kryss. Om Öis hade tagit en poäng mot J-Södra hade Göteborgslaget kunnat kryssa mot AIK till helgen för att nå kvartsfinal.

- Det som är viktigt så som det blev är att vi fick med oss ett resultat som gör att vi har det i egna händer (inför sista omgången), och jag måste skicka med en passning till alla som var här och slet sitt hår över Norling och att vi inte gick för det de sista minuterna. Men vi fick reda på ett resultat (J-Södra tog ledningen mot Öis) och vinner vi hemma (mot Örgryte) så är det ingen som kan gå förbi oss oavsett hur det går. Det var därför. Men jag har full förståelse för frustration och irritation över att vi inte gick för det, säger Norling.

För AIK-tränaren svider det dock att han inte ansåg att det fanns läge för att trycka på för tre poäng, och därmed på allvar utmana om att bli en av de fyra bästa gruppettorna. De fyra lag som gör bäst resultat i gruppspelet får nämligen spela på hemmaplan i kvartsfinalen. 

- Jag hade gärna drivit mot att vinna i dag (läs under söndagen), för att vid seger (mot Örgryte) säkerställa en av de fyra bästa platserna och hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Men nu blev det som det blev, säger Norling.

Nyförvärvet Saku Ylätupas tävlingsdebut (inhopp i 65:e minuten mot Norrby) gör dock Norling glad.

- Jag tycker Saku kom in och var den som man kände hade störst möjlighet att få till ett avgörande. Han gjorde ett jättebra inhopp. Det var på håret att han skulle starta men han har varit sjuk i en vecka och vi behöver inte stressa in honom.

Publicerad 2019-02-25 kl 07:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå