Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

AIK vill bryta cuptrenden: "Svårt att veta vad hemligheten är"

Foto: Bildbyrån

AIK har aldrig nått längre än kvartsfinal sedan det nya upplägget i svenska cupen introducerades.
En trend man hoppas bryta i år.
- Det är svårt att lyckas hela vägen, vi har ju inte lyckats med det och då är det svårt att veta vad hemligheten är, säger lagkapten Nils-Eric Johansson till Fotbollskanalen.

AIK går i dag in i tävlingssäsongen då man tar emot Gais på Skytteholm i Solna i den första gruppspelsmatchen av svenska cupen.

- Det ska bli kul att komma igång med tävlingsmatcher. Vi har tränat på bra och nu ska det bli kul att kunna tävla på riktigt, säger AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson till Fotbollskanalen.

Hur tycker du att er form är?
- Den är god. Jag tycker att vi gör mycket saker bra, men vi har fortfarande tid på oss att göra sakerna ännu bättre. Det är en tid kvar till allsvenskan, så det är fortfarade lite försäsongskänsla, men med cuperna blir det bra matcher.

Vad är nyckeln till att slå Gais?
- Det är framförallt att fokusera på det vi ska göra, vårt spel och ta det därifrån. Vi får information om hur Gais vill spela och vad de har för spelare, men samtidigt är de i ett tidigt skede av sin säsong och har kanske inte fått alla saker på plats. Men det kommer framförallt handla om vad vi gör på planen och hur vi attackerar matchen.

AIK tog sin senaste cuptitel under den framgångsrika säsongen 2009, men har haft svårt att lyckas i cupen sedan det nya formatet med gruppspel introducerades inför säsongen 2012/13. Två gånger har man åkt ut i gruppspelet, en gång i kvalet till gruppspelet och en gång i kvartsfinal.

- Vi har ju åkt ur på straffar och sådant tidigare, det har varit täta matcher som det kan vara i början på året. Det är svårt att lyckas hela vägen, vi har ju inte lyckats med det och då är det svårt att veta vad hemligheten är. Men det handlar väl om att spela bra matcher, och att förbereda sig på ett bra sätt.

Det är utsålt sedan flera dagar, hur ska det bli att spela på Skytteholm?
- Det är väl okej. Arenan i sig får väl inte några höga betyg av vare sig spelare eller åskådare. Men det är så det är, vi är i februari och det är som det är med planer. Vi kommer göra det bästa av det. Vi är vana vid planen och har tränat en del där under i stort sett hela vintern. Supportrarna gör dessutom sitt och säljer slut på direkten, så det är jättekul att de gör det. Det hade säkert kunnat bli mer folk om det var en större arena.

AIK:s trupp mot Gais: Kyriakos Stamatopoulos, Oscar Linnér; Haukur Hauksson, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Jesper Nyholm, Simon Thern, Kristoffer Olsson, Johan Blomberg, Denni Avdić, Eero Markkanen, Daniel Mushitu, Stipe Vrdoljak, Sauli Väisänen, Noah Sonko Sundberg, Daniel Sundgren, Stefan Ishizaki, Anton Salétros, Patrick Kpozo, Amin Affane

AIK:s möte med Gais startar klockan 14 och kan ses på C More.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-19 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons