Antonsson kritisk efter MFF:s cupförlust: "Det är för dåligt"

Svenska cupen (herr)

MALMÖ. Marcus Antonsson fick spela anfallare mot Västerås SK, men missade flera målchanser när Malmö FF föll med 1-2 i svenska cupens första gruppspelsomgång.
- Det är en för dålig insats rakt igenom, säger han till Fotbollskanalen.

Malmö FF - Djurgårdens IF
Malmö FF
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ ONSDAG

29-åringen blev Jon Dahl Tomassons val som ensam anfallare när tävlingssäsongen drog igång för MFF. Antonsson fick matchens första målchans i den femte minuten när han blev frispelad av Erdal Rakip, men sköt bollen i stolpen.

Den missen skulle bli kostsam då VSK gjorde ledningsmålet genom Pedro Ribeiro efter 39 minuter. Anders Christiansen kvitterade för MFF i den 50:e minuten, men en kvart senare hade VSK återigen ledningen efter ett frisparksmål från Simon Johansson. 1-2 blev också slutresultatet, och Marcus Antonsson är kritisk till insatsen:

- Det är för dåligt. Vi pratade innan om att vi inte skulle dra på oss onödiga frisparkar, hörnor och så vidare. Det är precis det vi gör och det är i det skedet som vi tappar matchen. Vi börjar väldigt starkt och gör det vi ska. Sedan låter vi dem komma in i det, med onödiga frisparkar så att de får tryck på oss och lite momentum. Sedan gör de också mål på det. Vi skapar chanser absolut, men jag tycker inte alls att vi kommer upp i nivå offensivt, med den rörlighet och kreativitet som vi har i gruppen. Det är en för dålig insats rakt igenom tycker jag, säger Antonsson.

Hur passade matchbilden dig?
- Jag tycker att jag visar att jag hotar i djupled i 90 minuter. Sedan är det klart att jag kommer till chanser. Jag har en i stolpens insida i början och så vidare. Generellt är man bara missnöjd efter en förlust så klart.

Han hade även ett bra läge i andra halvlek på en studsande boll men sköt högt över. På tilläggstid fick Antonsson MFF:s sista chans till en kvittering, utan att få någon fart på skottet som räddades.

Det blir några sådana chanser där jag avslutar med bollen ganska högt upp och det är svårt att få ner den. Den som grämer mig mest är den i insida stolpe i första. Får vi 1-0 där tror jag att vi bara hade ångat på, säger Antonsson.

Sedan tränaren Jon Dahl Tomasson tillträdde har anfallaren fått spela i en roll på kanten. I försäsongens sista match mot Falkenberg fick dock Antonsson chansen längst fram i 4-2-3-1-formationen, och tränaren valde honom före Amin Sarr och Adi Nalic även denna gång. Antonsson är bekväm med konkurrenssituationen säger han.

Jag känner mig pigg och känner att jag skapar chanser. Jag är bra i targetspelet och behärskar det, så det är väl inga konstigheter. Jag vill ha den platsen och kämpar stenhårt för att göra det. Sedan är det klart att det underlättar om man gör mål på sina chanser. Samtidigt är det tidigt på säsongen och jag kommer bara att jobba på - så vet jag att det kommer.

Publicerad 2021-02-21 kl 22:57