POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bajen-förvärvet efter debuten: "Kan bara bli bättre"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Dennis Widgren gjorde i går debut i Bajen.
Det var första starten på över fyra månader för vänsterbacken.
- Jag tycker bara att det kan bli bättre, säger han till Fotbollskanalen. 

Hammarby-förvärvet Dennis Widgren, 24, debuterade i går i 3-0-segern mot Varberg i svenska cupen och gjorde därmed första matchen från start sedan i början av oktober i fjol i allsvenskan. Widgren har sedan dess haft återkommande ljumskproblem och hann inte göra särskilt många träningspass inför gårdagskvällens match.

- Stefan frågade mig om jag kunde tänka mig att spela och jag svarade ja. Jag känner att jag är på gång, men jag har en bra bit kvar formmässigt och sådär, säger Widgren till Fotbollskanalen. 

- Jag tycker bara att det kan bli bättre. Det var min första match sedan i oktober förra året och jag har inte varit med i någon träningsmatch. Jag kan räkna antalet träningar jag har gjort med laget på fingrarna. Det är klart att det inte sitter direkt med spelsättet och grabbarna. Det handlar om att lära känna varandra, men det är ett bra första steg. Man måste börja någonstans och det var i varje fall skönt att vi vann. Sedan kan det bara bli bättre både för mig och för laget, säger Widgren till Fotbollskanalen. 

Widgren var framför allt glad över att vara tillbaka på planen efter ljumskproblemen. 

- Det är irriterande och frustrerande att framför allt inte veta vad det handlar om, men nu känns det som att jag är på rätt väg. Nu handlar det om att få fler träningar i kroppen och komma i form, säger han. 

Då var det även extra kul att få spela för första gången inför nya hemmafansen. 

- Det var väldigt kul, ett fantastiskt stöd från läkaren och kul att vi kunde vinna, men sedan är man såklart besviken över att vi inte kunde bjuda på bättre spel, men det kommer. Det är bara att ha tålamod, det kommer att komma.

Nu ser han fram emot fler träningspass framöver för att slipa vidare på formen och komma in i Hammarbys spelsätt efter flera år i Östersund. 

- Efter ett uppehåll och en skada, så är det klart att det kan ta ett tag innan formen kommer. Det är bara att jobba på varje dag och försöka formtoppa, säger han. 

- Jag har väl inte kommit in i det ännu eftersom att det var första matchen med grabbarna. Jag var i Östersund i åtta år, så det är klart att jag har ett spelsätt i bakhuvudet och nu måste jag lära känna grabbarna och spelsättet här. Det kommer säkert ta någon match innan det sitter fullt ut, men det är i varje fall en bra start, fortsätter han. 

Widgren gjorde i fjol 22 matcher för Östersund i allsvenskan. 

Publicerad 2019-02-19 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå