Besara hjälte för ÖSK – avgjorde i slutminuterna

Division 1-laget Akropolis skakade allsvenska Örebro. Men i den 89:e minuten klev Nahir Besara fram och blev matchhjälte för ÖSK med sitt 2-1-mål.

Örebro har haft det tungt i allsvenskan och dalat i tabellen. Efter 18 spelade omgångar ligger man på en elfte plats och formen som Närkelaget visade upp från i våras är som bortblåst. Senast föll man borta mot serietvåan Hammarby med 2-0 och i kväll reste ÖSK åter till huvudstaden för möte med Akropolis.

Första halvlek bjöd inte på några mål men i den andra kunde Victor Sköld sätta dit 1-0 och ledning för bortalaget. Hemmalaget, som i vanliga fall spelar i division 1, kunde dock kvittera i matchens slutskede genom den tidigare Hammarby-spelaren Nicklas Lindqvist.

Men innan domaren hann blåsa av för full tid klev Besara, som också har ett förflutet i Bajen, fram och avgjorde för ÖSK med sitt 2-1-mål.

Örebro avancerar därmed till svenska cupens gruppspel som inleds i vår.