Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

Besviket - trots knallen mot Blåvitt: "Säker på straff"

Nästa

Avbryt
Försök igen

När IFK Göteborg pressade på för ett segermål skapades stora luckor bakåt, något som kunde straffat sig då Frejs anfallaren Victor Söderström gick omkull i straffområdet.
- Jag är säker på att det är straff, berättade anfallaren till Fotbollskanalen efteråt.

Matchen slutade oavgjort, men det var ändå två förlorare på Skytteholm i Solna under söndagen. Resultatet betyder att både IK Frej och gästerna IFK Göteborg är utslagna ur Svenska Cupen, något som ändå lär svida något mer för det allsvenska topplaget.

Trots en poäng mot ett allsvenskt topplag så fanns ändå en viss besvikelse efteråt då man ansåg att man borde fått straff i slutskedet av matchen.

- Det som hände var att det uppstod stora ytor i slutet av matchen och i en kontring så hittade Pontus (Silfwer) fram till mig med ett instick. Jag blir fri med deras back bakom mig, jag vet inte vem det var, men när jag petar fram bollen för att skjuta så glidtacklar han emellan och är på mig. Jag måste se situationen igen för att se om han touchar bollen, men annars så är jag helt säker på att det är straff, sa anfallaren Victor Söderström efteråt.

Hur känns det nu efter matchen, ni är ute ur cupen men tog ändå en poäng mot ett allsvenskt topplag?
- Tippar man på förhand så ska ju IFK Göteborg gå vidare från den här gruppen, så de är nog mer besvikna än vad vi är. Men man får se det som en försäsongsmatch, det är i Superettan som vi ska vara bra.

- Det är en riktigt bra insats från vår sida även fast man inte möter IFK Göteborg varje match i Superettan. Där måste man kanske göra lite saker själv också i matchen och inte bara ligga och vänta på att dem ska göra misstag. Men det såg ju riktigt bra ut måste jag säga.

Även lagkaptenen Johannes Gustafsson var nöjd med lagets insats och hur man lyckats kriga sig till ett kryss.

- Jag tycker att hela laget gör en fantastisk match idag då vi är ett kollektiv som ligger kompakt och är aggressiva mot dem. Sedan ställer vi om när vi får chansen, vilket jag tycker att vi lyckades väldigt bra med, säger Gustafsson.

Hur känns det nu efteråt, är man besviken över att ha åkt ur svenska cupen eller är man glad över en poäng mot ett allsvenskt topplag?
- Det är både och faktiskt. Vi gick in i cupspelet med en målsättning att gå vidare från gruppen, men nu är vi tyvärr ute ur turneringen. Sedan är det nästan så att vi får straff i slutet och får chans att spel om det mot Degerfors i sista matchen, men vi får gå vidare och kanske hamna på andraplats i gruppen.

Publicerad 2016-02-29 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons