Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-basen efter fyrverkerierna: "Nu gäller det att ställa folk till svars"

Allsvenskan

IFK Göteborg-fans sköt fyrverkerier - och derbyt sköts upp.
Max Markusson vill nu identifiera personerna som var inblandade. 
- Nu gäller det att ställa folk till svars, säger Blåvitts klubbdirektör till GP

0:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när matchen avbröts i spelaren ovan.

IFK Göteborg ställdes under måndagskvällen mot Gais i första derbyt sedan 2012, men matchen spelades aldrig klart. Bara några sekunder in i andra halvlek avbröts matchen efter att Blåvitt-fans tände pyroteknik och fyrade av raketer in mot planen på Bravida Arena. Det ledde till att beslut togs om att skjuta upp matchen till i morgon, tisdag. 

Blåvitts klubbdirektör Max Markusson var besviken efteråt och klargjorde att föreningen kommer att gå vidare med händelsen och identifiera de som bland annat avfyrade raketerna.

- Förmodligen är det en grupp som ville demonstrera någonting. Vi hade ett mötet inför matchen som vanligt och det har varit en bra planering inför. Vi har vidtagit de åtgärder som vi trodde var nödvändiga. Vi vet att det här är en match som framkallar mycket känslor men det här är fel sätt att demonstrera, säger han till GP. 

ANNONS

- Vi får titta över på hur de här pjäserna har smugglats in. Men där har vi redan fått indikationer på hur pjäserna smugglades in och vem som gjort vad. Nu gäller det att ställa folk till svars för sina handlingar och det hoppas vi att vi ska kunna göra, fortsätter han. 

Blåvitt-kaptenen Sebastian Ohlsson stämde också in i kritiken. 

- Det förstör för alla andra. För alla som vill spela fotboll, för alla som vill titta på fotboll. Det förstör för varumärket. Det är en sak med bengaler kanske - de försvinner och då kan man sätta i gång matchen. Men det ska inte behöva avbrytas, säger han till GT

Matchen kommer att återupptas klockan 14.00 under tisdagen. Den kommer att sändas på Sportkanalen under tisdagen. Den kan även streamas via cmore.se.

Publicerad 2019-02-25 kl 22:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto