POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Blåvitt-kaptenen jagar första tävlingssegern mot Gais: "Vill väldigt gärna slå dem"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Blåvitts seger mot Nyköping i spelaren ovan.

Sebastian Ohlsson har inte vunnit en tävlingsmatch mot Gais. 
I kväll hoppas han på första segern med Blåvitt på Bravida Arena. 
- Jag vill bara väldigt gärna slå dem, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Göteborg ställs i kväll mot Gais i första derbyt mellan lagen i en tävlingsmatch sedan 2012. För Blåvitt-kaptenen Sebastian Ohlssons del har det däremot varit fler möten med Gais sedan dess, två med Örgryte i superettan 2016 och två i samma serie 2013.

Under 2016 blev det två kryss (0-0 i båda matcherna) och under 2013 blev det en förlust med 1-0 och en match som slutade 1-1. Ännu har Ohlsson inte vunnit mot Gais i en tävlingsmatch på seniornivå. 

- Jag vann mot dem i en träningsmatch något år, men annars har det ju varit ganska målsnålt. Det var ju 0-0 i två matcher. Man grämer sig nästan fortfarande över att det blev 0-0 i ena matchen, då vi borde haft med oss mer där, säger han till Fotbollskanalen.

- Det är väl annars inget jag tänker på nu direkt. Jag vill bara vinna mot Gais, precis som jag vill vinna alla matcher också. Nu var det även så länge sedan Blåvitt mötte dem också. Jag tänker dock inte på gamla resultat. Jag vill bara väldigt gärna slå dem, fortsätter han. 

Ohlsson har under senaste dagarna känt av att det närmar sig en derbymatch. 

- Ja, men det är väl lite fler intervjuer, samtidigt som folk pratar om det runt omkring. Annars ser träningarna likadana ut oavsett vilka man möter, även om det skiljer sig lite taktiskt. Men det är klart att man känner av bland fans och i media att det är en speciell match. 

Hur blir det att spela derbyt på Bravida Arena i stället för Gamla Ullevi?
- Det är klart att man hellre hade spelat på Gamla Ullevi, då det kommer in mer folk där, så det är lite synd att det är lite begränsat med det där. Annars är det en bra konstgräsplan och det lär komma många blåvita ändå. Det bästa hade varit på Gamla Ullevi, men det kommer nog att kännas som det är mycket folk ändå, då det lär bli intimt på den arenan. 

Vad skulle det betyda för er med seger och ökad möjlighet för avancemang i cupen?
- Det är självklart att det skulle betyda mycket. Det är ett bra sätt att nå ut i Europa och även få tävlingsmatcher nu på försäsongen, så vi satsar stenhårt på att gå vidare.

Matchen börjar klockan 19.00 och sänds på Sportkanalen och streamat på C More.

Publicerad 2019-02-25 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå