Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Celik matchhjälte i cupsemin - kritisk till Alms argument för bänkplats: "Det tror jag inte på"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Mervan Celik sänkte Djurgården i cupsemifinalen.
Anfallaren är glödhet med tio cupmål - men började på bänken.
- Jag levererar och då tycker jag att jag ska spela, det är inget snack om saken, säger han.

3:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Djurgården och Häcken i spelaren.

Häcken-anfallaren Mervan Celik har varit glödhet i svenska cupen och hoppade i kväll in och sänkte under förlängningen Djurgården till 3-2 i cupsemifinalen. Celik firade målet vilt genom att dra av sig tröjan och var förstås lycklig över sitt tionde mål hittills i cupen.

- Det känns underbart. Det var kul att få komma in och avgöra. Matchen vägde lite, det stod 2-2 och jag var lite besviken över att jag missade en bra chans med huvudet. Jag tänkte att jag måste reparera och göra ett mål, så vi kommer till final. Då fick jag skottläget som jag satte dit och det kändes underbart efteråt. Det visade jag också när jag firade, säger han.

ANNONS

Däremot var han besviken över att, precis som i kvartsfinalen, börja på bänken.

- Besviken, mycket besviken faktiskt, säger han.

Celik anser att det borde finnas plats för honom i Häckens startelva.

- Det finns alltid plats någonstans för mig tycker jag, när jag har presterat så som jag har gjort. Jag tycker att jag borde få spela - utan tvekan. Så som jag har presterat under försäsongen, inte bara i cupmatcherna. Jag har varit bra sedan första träningsmatchen. Jag levererar och då tycker jag att jag ska spela från start, det är inget snack om saken, säger han.

Anfallaren berättar även att han pratat med tränaren Andreas Alm om situationen.

- Vi har snackat lite och så. Han säger att han tar ut det bästa laget. Jag tycker att jag ska vara med i det bästa laget när jag har levererat så. Jag får inget riktigt svar när han säger så till mig, det tror jag inte riktigt på (att det är Häckens bästa lag utan Celik i startelvan).

ANNONS

Celik känner ingen stress över att leta efter ny klubb vid fortsatt knapp speltid från start. 

- Nej, inte så. Jag har inte sagt någonting, jag krigar på. Jag förstår inte varför jag inte startar.

Andreas Alm fick efteråt frågor om Celiks kritik och menar att det är en konkurrenssituation, där Paulinho just nu går före Celik på vänsterkanten.

- Jag vill ju helst att spelarna är i slag så att det blir svårt att välja. Sen är det så att hans bästa position är till vänster och där spelar en (Paulinho) som gjorde 20 mål och 8 assist i fjol. Så på det sättet har jag, inom citationstecken, alltid ett alibi för att inte spela honom. ”Palle” tycker vi är en väldigt bra spelare. Vi tycker att Mervan tappar lite när han spelar till höger, utifrån hans bästa egenskaper. Precis som att ”Palle” inte skulle vara lika bra om han skulle spela till höger. Det är egentligen den konkurrensen som råder. Vi behöver alla, det är uppenbart. Det gäller att vi kan hålla spelarna skarpa, och att de själva kan hålla sig skarpa. En del av jobbet är mitt, det största jobbet är deras eget, säger Alm under presskonferensen.

ANNONS

Hur har snacket med Mervan gått, har han förståelse för hur du tänker?
- Han är inte enig. Han tycker att han ska starta. Där skiljer vi oss åt. Vi kommer inte till konsensus när vi pratar om det. Men han gillar att träna och vara i bra form. Han är jäkligt fit och har ett driv och en passion för fotbollen som är stort. Det tar honom vidare även när han inte spelar. Han ger sig själv chansen att konkurrera. Om man ger upp på vägen och lite tummar på sitt jobb och någon skadar sig eller någon tappar form och jag vill byta spelare och han inte är där han är nu, då gör han det svårt för sig själv. Det finns många spelare på vår bänk som skulle kunna starta. De flesta lagen har det så. Det är så på Djurgårdens bänk, Malmös bänk, AIK:s bänk. Det sitter många bra spelare på bänken i de allsvenska lagen, säger Alm.

ANNONS

Är du orolig över att Mervan var besviken över att börja på bänken i dag och möjligen kan vara besviken framöver över en bänkplats?
- Nej, men uppenbarligen så räckte energin till att göra målet, så det känner jag inte. Det hade varit värre om han var besviken på sig själv för att han inte gav sig själv chansen när han kom in. Det första vi lär oss i fotboll är att om man är i ett lag och spelar 7-manna, 5-manna eller vad som helst, så är det en grundregel att någon börjar på bänken. Det är en grundingrediens i elitfotboll och i all fotboll. Det finns där och det har jag hjälp av, då alla fattar det. Sedan är det brytpunkter och lägen kring vem som ska spela och han vill göra det så svårt för mig som möjligt när jag inte spelar honom. Laguttagning och coaching runt laguttagning med spelare är en hel vetenskap och det kräver erfarenhet. Jag har tio år som huvudtränare i allsvenskan och jag tror inte att det blir fulländat någon gång.

ANNONS

Se höjdpunkterna från matchen mellan Djurgården och Häcken i spelaren ovan.

Publicerad 2019-03-16 kl 22:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto