Christiansen med första hattricket mot AIK: "Jobbigt första 20, annars fantastiskt"

MALMÖ. Anders Christiansen blev tremålsskytt när Malmö FF besegrade AIK i svenska cupens kvartsfinal, fyra dagar efter att han blev utvisad i allsvenskan.
- Från helvetet till himlen på mindre än en vecka, säger Christiansen efter matchen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Malmö FF fick se Paulos Abraham ge AIK ledningen i den sjunde minuten. AIK hade ett klart övertag under halva första halvlek innan MFF-kaptenen Anders Christiansen kvitterade sex minuter innan paus.

- Det kan gå snabbt i fotboll. En skakig start. Vi visste att de skulle ligga högt och spela man-man. Hela laget kändes ändå inte riktigt berett på det. Vi var för passiva och inte tillräckligt bra med bollen. Och så gör de rättvist det första målet. Eller, jag vet inte om det är rättvist. De är bäst men har inte många chanser. Jag vill inte kalla det för en chans det målet de gör, säger Christiansen efter matchen.

AIK skulle få två utvisningar inom loppet av sju minuter i mitten av andra halvlek. Dessförinnan hade Christiansen gjort ledningsmålet och fastställde sedan slutresultatet till 4-1 i den 88:e minuten.

- Sedan varvar vi igång och blir bättre och bättre. Vi känner att det är mycket plats att spela i och det visste vi med. Så det var bara att hitta de rätta bollarna och rätt tajming på löpningarna. Jag tycker det är fullt välförtjänt och rättvist att vi vinner idag, säger Christiansen.

Hur jobbigt är det att möta ett så pressande lag?
- Det var jobbigt i 20 minuter men annars var det fantastiskt.

I 2-2-matchen mot Varberg senast i allsvenskan blev "AC" utvisad efter två gula kort och syndabock när MFF tappade värdefulla poäng på hemmaplan.

- Man gick från att vara i helvetet till himlen på mindre än en vecka. Det var jobbigt för mig men det minsta man kan göra är att resa sig. Det var skönt att hjälpa laget till en vinst idag och sättet vi gör det på är fantastiskt, säger Christiansen.

30-åringens facit mot AIK? Sju mål på åtta matcher. Men mittfältaren saknar publik som kan bevittna målen.

- Ja... det är tråkigt att det inte är 20 000 här för en stor match. Likadant blir det på söndag. Men kanske ska vi börja öppna för publik också. Kan vi fylla Lilla Torg kan vi fylla den här stadion också. Men det får ni prata mer om än mig.

- Det är alltid fantastiskt att möta stora lag och spela stora matcher, men jag visste inte om mitt målsnitt mot AIK, säger "AC" efter karriärens första hattrick.

Publicerad 2020-06-25 kl 23:30

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.