POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVENSKA CUPEN

Derbyt en högriskmatch för polisen: "Den svåraste matchen i år"

Foto: Bildbyrån.

Första derbyt på sju år mellan IFK Göteborg och Gais.
Polisen mobiliserar som för en högriskmatch i allsvenskan.
- Det här är den svåraste matchen vi har att genomföra i år, säger supporterpolisen Thomas Rasmusson till Göteborgs-Posten.

På måndagskvällen ställs IFK Göteborg mot Gais i svenska cupens andra gruppspelsomgång. En på förhand glödhet match mellan två rivaler som inte mötts sedan 2012.

Matchen spelas på Häckens hemmaarena Bravida Arena, även om Blåvitt tidigare haft planer om att försöka flytta matchen till Ullevi. Det gjorde man dock inte, mycket på grund av riskerna med att planen skulle varit ospelbar.

Från polisens håll hade man gärna sett, ur en säkerhetssynpunkt, att matchen spelats på Ullevi och att den spelats på en söndag.

- Det här är den svåraste matchen vi har att genomföra i år. Det har inte spelats någon match av den här karaktären på Bravida innan, säger supporterpolisen Thomas Rasmusson till Göteborgs-Posten.

- Hade matchen spelats på Ullevi så hade supportrarna kommit från sina naturliga samlingsplatser i stan. Det hade blivit en naturlig separering. Dessutom hade de suttit långt ifrån varandra inne på arenan. Nu blir det tajt inne på Bravida och alla ska, som sagt, komma till arena samma väg.

Sett till personalstyrkan är det ingen skillnad mot om Blåvitt stått inför en stormatch i allsvenskan.

- Vi mobiliserar på samma sätt som kring en högriskmatch i allsvenskan. Som om Blåvitt skulle möte ett Stockholmslag eller Malmö. Numerärt är vi lika mycket folk som på de matcherna, säger Rasmusson.

IFK Göteborg vann sin första match i cupen, mot Nyköping, samtidigt som Gais förlorade mot Örebro.

Mötet mellan IFK Göteborg och Gais sänds under måndagskvällen på Sportkanalen och streamat på cmore.se. Matchstart 19.00.

Publicerad 2019-02-25 kl 07:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå