POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif kliver in i svenska cupen: "Det är en tuff grupp"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens senaste träningsmatch i spelaren ovan.

Frej, Hässleholm och Elfsborg.
Det är vad som väntar Djurgården i svenska cupen.
- Det är en tuff grupp, säger Marcus Danielson till Fotbollskanalen.

I dag spelar den regerande svenska cupen-mästaren Djurgården sin första match i svenska cupen. Frej står motståndet och Marcus Danielson medger att han inte hundraprocentig koll på Täbylaget.

- Väldigt lite koll faktiskt. Vi kollade på klipp lite kolla före träningen i dag (i går, reds. anm.) från någon träningsmatch, mest för att ha en grundkoll. Men man har ju inte jättebra koll på vilka spelare de har. Det känns som de har bytt ganska mycket från förra året, säger Marcus Danielson till Fotbollskanalen.

Förutom Frej kommer Djurgården även att ställas mot Elfsborg och division 2-laget Hässleholms IF.

- Hässleholm har man ju inte jättebra koll på. Men det kan vara kul att möta dem. Det känns ju som något bland det största som händer i den staden under året och det blir säkert mycket folk, så det blir säkert roligt på det sättet. Det är alltid knepigt att möta division 2-lag. Elfsborg blir en tuff match. De har tagit in några bra spelare, så de är luriga. Det är en tuff grupp - Elfsborg är bra och det känns som om det är oss två det står emellan att gå vidare från gruppen.

Under de första matcherna som Dif har spelat det här året har Danielson fått den nya tränarduon Thomas Lagerlöfs och Kim Bergstrands förtroende att bära kaptensbindeln. Mittbacken, som kom till Dif från Sundsvall förra året, menar att laget ännu inte har någon uttalad lagkapten, men att han kan tänka sig att axla rollen.

- Jag har inga problem med att vara lagkapten, man får ta ännu mer ansvar och man får kanske fokusera mer på att få ihop laget och att finnas där som stöd för de yngre spelarna. Så vill de att jag ska vara det under säsongen så kan jag vara det. Det är tränarnas beslut.

- Men vi har inte spikat lagkapten än, det är bara så att jag varit det i de första matcherna. De vill väl känna av lite, sedan får vi se vad de tycker passa bäst.

Matchen mellan Djurgården och Frej sänds på C More Live och streamat på cmore.se. Matchstart 15.00.

Publicerad 2019-02-17 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå