Då svarade 35-åringen med ett mål och en fixad straff.
Degerfors besegrade Gif Sundsvall med 4-1 i svenska cupen.

0:37

Avbryt
Försök igen

Se Carströms klassmål i spelaren ovan

Degerfors tog emot Gif Sundsvall i svenska cupen och det var, likt i förra helgens match, tänkt att nyförvärvet Dijan Vukojevic skulle starta på topp för hemmalaget. Men strax före avspark meddelade Degerfors att han ersattes av Nikola Djurdjic.

35-åringen skulle sedan visa sig bli högst delaktig i matchen. Efter 20 minuter tilldömdes Degerfors straff och det var just Djurdjic som förvaltade den till 1-0. Det dröjde sedan bara fyra minuter innan anfallaren sedan gick ner i straffområdet och hemmalaget fick sin andra straff i matchen. Djurdjic fick dock inte ta hand om den själv, utan det var då kapten Johan Bertilsson som gjorde 2-0 från elvameterspunkten.

Innan paus kom det en reducering från Gif Sundsvall, när talangen Jesper Carström långt utifrån gick på ett skott som seglade in i mål vid bortre stolpen. 2-1 var därmed resultatet när lagen gick till pausvila.

Med knappa timmen spelad utökades de rödvitas ledning genom nyförvärvet Diego Campos. I matchens slutskede skulle Degerfors sedan få en tredje straff för dagen, när inbytte Abdelrahman Saidi blev nedtacklad i straffområdet av Sundsvalls målvakt Oscar Linnér. Saidi kunde efter en stund ställa sig upp men klarade inte av att spela vidare. När spelet kunde fortgå gjorde Bertilsson sitt andra straffmål och satte med det slutresultatet 4-1.

Degerfors tar nu andraplatsen i gruppen, på målskillnad efter Elfsborg, medan Gif Sundsvall befinner sig på tredjeplats, före Skiljebo.

Publicerad 2022-02-27 kl 19:28