Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Falk om Häckens kollaps: "Miss i kommunikationen"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Jennifer Falk stod för en sällan skådad miss
Då kunde Maika Hamano sätta spiken i kistan.
- Skitsvårt att svara på, men det var väl en miss i kommunikationen, säger Jennifer Falk.  

5:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Jennifer Falk har varit en mur för BK Häcken under damallsvenskan. Landslagsmålvakten har på samtliga omgångar endast släppt in tre mål. 

Men när man ställdes mot Hammarby - släppte hon in lika många mål. Först fick Madelen Janogy ett fint inspel från Vilde Hasund som hon kunde nicka in. Sedan drog Janogy till med ett skott som gick rätt i krysset.

Och vid det tredje och sista målet var det nog ingen som riktigt visste vad som skedde. Falk kom ut och såg ut att gå för bollen, samtidigt som Josefine Rybrink försökte täcka bort men misslyckades. Då kunde japanskan läsa av situationen och stänga matchen. 

Annons

- De får ett tidigt mål och då blir det tufft för oss. Det är tufft att sprida energi till varandra i den atmosfären som var. Jag tycker att vi ger det ett försök och sedan kommer ett till mål från Madde (Janogy) och då blir det tuffare så klart. De är bättre än oss i andra, det är surt och vi får lära oss och göra det bättre till nästa gång, säger Falk och fortsätter: 

- Det är skitsvårt att svara på (varför det blir tre mål, reds. anm.), det är ett bra skott och en miss i kommunikationen - så jag vet inte. Det är väl det. Vi har försvarat jättebra hela året. Sedan gör motståndarna det jättebra. 

Falk förklarar vidare att det var svårare att kommunicera på planen sett till den stora publiksiffran och den höga ljudnivån. 

- Det var svårare att kommunicera och snacka ute på planen. Det är annorlunda atmosfär än vad jag är van vid. Jag har inte snackat med Jossan, så jag vet inte. Men jag antar att hon tänker att jag vill ta bollen när hon ser mig så långt ut. Det var nog det som hände.

Annons

Senast Häcken ställdes mot Bajen fick Janogy hoppa in sent och var märkbart frustrerad över att det inte ville med sig trots flera skott på mål. 

Vad Falk tänker om det efter förlusten i cupfinalen?

- Det är min tur att vara irriterad på henne. Hon gör bra prestationer och det är irriterande och frustrerande att vi inte kan stoppa det. Vi kan inte ta det ifrån henne. 

Publicerad 2023-06-07 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto