POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
50v

Första derbyt mellan Blåvitt och Gais sedan 2012: ”Det är en extra glöd”

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg mot Gais.
För första gången på sex och ett halvt år möts lagen i ett tävlingsderby.
- Äntligen! Det kommer att bli grymt, säger Gais Karl Bohm, tidigare i Blåvitt, till Fotbollskanalen.

Ett Göteborgsderby väntar i svenska cupens andra omgång. På måndag ställs Blåvitt mot Gais.

- Det ska bli en jätterolig match. Blåvitt och Gais har inte mötts på många år nu, och äntligen så får de göra det. Så det kommer att bli jättekul, säger Gais Karl Bohm till Fotbollskanalen.

Många år, närmare bestämt sex och halvt, har gått sedan lagen senast möttes i en tävlingsmatch. Den 24 september 2012 spelade lagen 0-0 på Gamla Ullevi i allsvenskan.

Nu möts lagen igen, men inte på Gamla Ullevi. Istället går matchen på Häckens hemmaplan Bravida Arena.

- Det är ett derby som inte har spelats på många år, så det är klart att det är en extra glöd. Det ska bli grymt. Sedan är det en tävlingsmatch också, man får inte glömma den aspekten heller. Det kommer att bli grymt, säger Karl Bohm.

- Från supporterhåll så är det klart att det betyder jättemycket. För supportrarna lär det bli väldigt kul också. Det kommer att bli en bra stämning på läktarna och det blir en extra glöd för oss spelare också givetvis. Det kommer att bli grymt.

Tror du att det hade gått att fylla Gamla Ullevi?
- Det tror jag säkert. Det har varit många människor där när vi har mött Öis tidigare, så jag tror inte att det är några konstigheter att fylla Gamla Ullevi om det hade varit Blåvitt där. Det hade nog inte varit några problem.

För Karl Bohm blir det ett möte med klubben han fostrades i och tillhörde i tio år innan han gick till Utsikten inför säsongen 2016.

- Det är ingen hemlighet att jag har varit där i många år och har min historia där. Men det var ett antal år sedan nu och nu är det Blåvitt som står där på andra sidan och jag spelar i Gais. Det är bara att göra det bästa av situationen och jag gör allting för Gais just nu. Så det är bara att gå ut och köra stenhårt, det är en match som vanligt. Inga konstigheter, säger 23-åringen.

- Det är klart att det är extra kul att möta Blåvitt, man har ju spelat där i många år. Men jag har mest fokus på vad vi ska göra här i Gais och vad vi ska jobba med och förbättra och göra ytterligare bra. Det är där mitt fokus ligger. Jag lägger inte så mycket på att vi möter just Blåvitt. Det blir kul liksom, men jag har fullt fokus på vår uppgift och vad vi ska fokusera på.

Publicerad 2019-02-25 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå