Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais-målvakten drabbad av hörselskada: "Hörseln är inte bra"

Svenska Cupen

IFK Göteborg-fans sköt fyrverkerier mot planen - och derbyt blev uppskjutet.
Gais-målvakten Marko Johansson har nu varit hos läkaren.
- Det visade sig att jag har fått en hörselskada på höger öra, säger han till Fotbollskanalen.

0:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Blåvitt-fansen skjuta raketer in mot planen då andra halvlek ska börja.

Derbyt mellan IFK Göteborg och Gais i går blev uppskjutet sedan Blåvitt-fans tände pyroteknik och fyrade av raketer mot planen sekunder in i andra halvlek. En raket landade i närheten av Gais-målvakten Marko Johansson som genast tog sig för sitt högra öra. Efter drygt 50 minuters väntan, så kom besked om att matchen skjuts upp.

- Matchen drog igång och man började höra lite smällar. Jag tänkte att det var okej med några bengaler, men sedan kom det en massa raketer och jag såg saker landa på planen. De var stora som en Cola-burkar. Någon sekund efter det hörde jag en smäll nära mig. Jag vet inte hur nära, men jag fick ett högt pip i örat. Jag tog mig då för örat som en reflex och började gnugga på örat för att det skulle försvinna, men det gjorde inte det. Jag blev samtidigt irriterad och rädd. När jag kom in i omklädningsrummet, så var jag väldigt irriterad, sa Johansson tidigare i dag till Fotbollskanalen.

ANNONS

Johansson berättade då även att han hade ett läkarbesök inplanerat för att undersöka örat.

- Jag hade väldigt svårt att höra. Hörseln har varit bättre. Jag har fortfarande pip i örat och kan inte ha telefonen vid höger öra. Jag hör inte så jättebra där. Jag har fortfarande ont i huvudet och har inte sovit något i natt på grund av detta och det svider i örat. Jag är sliten i dag, förklarade Johansson.

Johansson förklarade då också att han inte skulle kunna spela matchen, som till en början var tänkt att genomföras klockan 14.00 på tisdagen.

- Jag kommer inte till spel. Det är laget före jaget. Det är klart att det är irriterande som fan, men vi är mänskliga och måste ta mogna beslut. Jag hade kunnat spela, men det hade kanske inte blivit bra. Det irriterar mig fortfarande, men är jag inte hundra procent i dag, så är det bättre att lämna över platsen. Jag kan inte tänka på mig själv i det här läget kring om jag vill spela matchen eller inte. Det går inte att vara ensam i sådana här lägen, sa Johansson.

ANNONS

Senare under eftermiddagen berättar Johansson för Fotbollskanalen att han under läkarbesöket fått en hörselskada bekräftad.

- Det visade sig att jag har fått en hörselskada på höger öra, säger han.

Hur allvarligt är det?
- Läkaren sa att det läker av sig självt - om det nu gör det. Det vet man inte. Kroppen läker ibland av sig självt, men jag ska på återbesök nästa vecka och det är tur att jag är ung.

Då känns det ändå lite som tur i oturen?
- Nja, både ja och nej. Jag är positiv och har positiva tankar, då man inte ska vara negativ och jag är samtidigt en positiv kille. Det är tur att trumhinnan inte var skadad, men hörseln är inte bra. Jag minns exakt vad han (läkaren) sa, men jag har en skada inuti örat. Det visade sig på diagnosen när jag gjorde testerna. Det piper fortfarande.

Johansson ska därmed på återbesök i nästa vecka för att se om det har blivit bättring.

ANNONS

- Jag ska tillbaka och se hur läget är och om det har förbättrats, men jag har fått recept mot det surrande ljudet i örat.

Målvakten lär under de kommande dagarna vila från träning, men ska sedan vara på benen igen.

- Vi är lediga i morgon, så jag vilar i dag och i morgon och förmodligen torsdag också. Sedan får vi se hur jag känner mig, men läkaren sa att jag ska vila kroppen.

Publicerad 2019-02-26 kl 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto