POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVENSKA CUPEN

Gais ställer inte upp i derbyt - vill ha segern mot Blåvitt

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Blåvitt-fansen skjuta raketer in mot planen då andra halvlek ska börja.

Gais ställer inte upp i derbyt mot IFK Göteborg.
Samtidigt vill klubben ha segern med 3-0.
- Gais samlade känslomässiga uppfattning är att allt annat än att klubben tilldöms segern med 3-0 vore en förlust för fotbollen och en acceptans för gårdagens omfattande ordningsstörningar, säger klubbchefen Erik Bergkvist i en kommentar på klubbens hemsida.

Måndagens möte mellan IFK Göteborg och Gais fick avbrytas sedan det från IFK Göteborgs klack använts bengaler och skjutits in ett stort antal raketer mot planen.Marko Johansson, målvakt i Gais, skadade ena örat och fick huvudvärk efter incidenten – och gav efter under tisdagsmorgonen beskedet till Fotbollskanalen att han inte kunde spela färdigt matchen, som var planerad att genomföras på tisdagen.

Beslutet att spela matchen under tisdagen i stället för under måndagen togs på matchmötet som hölls, där representanter från de båda klubbarna, förbund, domare och polis medverkade.

Men efter beskedet att Marko Johansson inte kan spela meddelar Gais att man inte kommer att ställa upp i den tänkta matchen.

"Den kraft som frågan tagit från organisationen, lag och ledare är dessutom väldigt omfattande varpå de sportsliga förberedelserna helt kommit i skymundan och nu belastar helheten än mer negativt. Gais bedömer att det för oss som klubb inte finns sportsliga förutsättningar att matchen genomförs rättvis och väljer därför att inte komma till spel", skriver man i en kommentar.

- Beslutet att spela vidare nästa dag ställdes mot att gå ut på plan och spela klart matchen direkt efter matchmötet. Matchmötet tyckte där och då och under de förutsättningarna att det var ett korrekt beslut att inte låta spelare befinna sig i den miljön och istället bryta för att återuppta, säger klubbchefen Erik Bergkvist på klubbens hemsida.

Dessutom skriver Gais att man nu vill ha segern med 3-0.

- Gais samlade känslomässiga uppfattning är att allt annat än att klubben tilldöms segern med 3-0 vore en förlust för fotbollen och en acceptans för gårdagens omfattande ordningsstörningar, säger Erik Bergkvist.

Gais tränare Bosko Orovic är fåordig:

- Nu har vi lagt ut det på hemsidan och lagt ut det där. Det är ett klubbeslut taget på det, då hänvisar vi till den helt enkelt.

Du vill inte kommentera något ytterligare?
- Nej, jag känner det. Just nu, nej. Så får vi se vid ett senare tillfälle, men just nu så hänvisar jag till hemsidan och beslutet vi har tagit. Det blir enklare för alla, så får vi se i nästa steg vad som händer. Då kan man uttala sig kanske, men inte nu.

Nicklas Bengtsson var matchdelegat på den aktuella matchen och menar att beslutet helt är Gais eget.

- Bollen ligger hos Gais. Det är ju ingen annan som kan ta ett beslut om Gais ska spela eller inte, säger Bengtsson.

På frågan om Gais kommer att förlora med 3-0 eftersom de inte kommer till spel svarar han:

- Det är en fråga som Svenska Fotbollförbundet får ta ställning till. Sen har ju föreningarna gemensamt tagit ett beslut om att matcher ska spelas, det har ju klubbarna fattat beslut om genom Sef. Vi har försökt få matchen att fullföljas. Jag har gjort allt jag kan för att den här matchen ska spelas. Sen är det upp till lagen. Jag tänker ju inte ta på mig några skor och spela matchen. Nu får de reda ut det här.

2016 bestämde klubbarna i Sef och Svenska Fotbollförbundet gemensamt att man skulle spela klart matcher. Man tog då fram en handlingsplan som säger att matcher kan återupptas inom 24 timmar efter att de avbrutits. Allt för att undvika skrivbordsavgöranden.

Publicerad 2019-02-26 kl 11:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå