Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVENSKA CUPEN

Gräset avgör MFF:s semitaktik: "Ska vara riktigt bra"

Foto: Scanpix

Malmö FF har lagt upp både en plan A och en plan B inför lördagens semifinal i svenska cupen borta mot Kalmar FF.
Vad som avgör vilken plan tränaren Allan Kuhn väljer? Gräsmattans kvalitet.

Under lördagen gästas Kalmar FF av Malmö FF i svenska cupens semifinal. Matchen kommer att spelas på Guldfågeln Arena, på naturgräs. Och MFF:s tränare Allan Kuhn är spänd på att få se hur pass bra kvalitet gräsmattan håller.

- Vi har fått rapporter om att den ska vara riktigt bra. Hur den ser ut kommer vi väga in i vår taktik till morgondagens match. Är det en otroligt dålig plan får vi ta till en plan b, säger Kuhn till Sydsvenskan.

Den himmelsblå tränaren menar att matchen ska behandlas som en semifinal och inte vilken vanlig match som helst.

Det ska vara klokt och smart och inte någon naivitet. Men vi ska också försöka spela vår egen fotboll. Men ytterst handlar det bara om att vinna. Vi tittar inte så mycket på skönhetsnivån, säger Kuhn.

För Sydsvenskan berättar också MFF-tränaren att mittbacken Rasmus Bengtsson inte spelar mot Kalmar. Bengtsson har inte riktigt blivit av med sin lårskada som ådrog sig mot Gif Sundsvall för två veckor sedan och därför väljer Malmö att vila honom.

Men i KFF kan man istället glädjas åt att tre spelare är tillbaka i truppen till semifinalen. Filip Sachpekidis, Markus Thorbjörnsson och Viktor Agardius kommer ta plats på bänken efter skador och sjukdomar, rapporterar Barometern.

Kalmar avslutade sin fredagsträning på Guldfågeln Arena och enligt tränaren Peter Swärdh verkar gräsmattan vara bra.

- Den ser jättefin ut, är jämn och fin men sedan kan man aldrig värdera hur mycket den kommer att släppa. Det är 19 mars och grymma förutsättningar, säger Swärdh till Barometern.

- Vi vet att vi måste upp ytterligare en nivå i morgon och ta ytterligare ett kliv på vår stege. Vi måste göra vår bästa match för säsongen för Malmö FF är ett starkt lag. Spelmässigt är det viktigt att vi uppträder som ett kollektiv både offensivt och defensivt.

Kalmars troliga startelva, enligt Barometern: Ole Söderberg - Emin Nouri, Sebastian Starke Hedlund, Marko Biskupovic, Stefan Larsson - Tobias Eriksson, Ismael, Rasmus Elm, Lumala Abdu - Romario - Marcus Antonsson.

Malmös troliga startelva, enligt Sydsvenskan: Johan Wiland - Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún - Vladimir Rodic, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Jo Inge Berget - Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson.

Publicerad 2016-03-19 kl 08:30
SVENSKA CUPEN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER