Häcken klart för gruppspel - men anfallaren ut skadad

Svenska Cupen

Underläge i paus.
Men Häcken vann till slut komfortabelt mot BK Angered.
Det kostade dock – då Jasse Tuominen tvingades utgå skadad.

Häcken fick en tung start i svenska cupen-mötet med division 3-klubben Angered BK. Knappt tio minuter in i matchen landade Jasse Tuominen olyckligt i straffområdet och föll. 24-åringen vred sig i smärtor och kunde inte spelare vidare – och tvingades lämna planen på bår med ett lindat knä.

Och en olycka kommer sällan ensam.

Tio minuter innan halvtid chockade hemmalaget Häcken när Haris Avdiu gjorde 1-0, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Häcken kom dock ut starkt i den andra halvleken och kvitterade i den 49:e minuten genom Alexander Faltsetas. Och sju minuter senare hade Häcken vänt på matchen när Viktor Lundberg hittade nätmaskorna.

Och det kom mer från gästerna, med 20 minuer kvar att spela nickade Alexander Søderlund in 3-1, vilket även blev matchens sista mål.

Häcken är därmed klart för svenska cupens gruppspel som spelas under våren.