POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
7v

IFK Göteborg tar ut flera juniorer i cuptruppen - 15-åring kan debutera

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg ställs mot division 4-laget BK Astrio.
Då är fyra spelare födda senare än 2000 med i matchtruppen, inklusive 15-årige Oscar Vilhelmsson.
- I många fall han det bli positiva överraskningar, i andra fall kan det visa sig vara lite för tidigt, säger tränaren Poya Asbaghi till GP.

IFK Göteborg möter senare i dag division 4-laget BK Astrio i svenska cupen. Då väljer Poya Asbaghi att ge flera unga spelare chansen, där hela fyra juniorer är med i den 18 namn starka truppen.

Fred Berglin, Samuel Ohlsson, Tim van Assema och Oscar Vilhelmsson är alla med för Blåvitt, där bara Ohlsson fått göra debut för A-laget.

- För oss handlar det om att ställa upp med ett så fräscht lag som möjligt. Vi kommer från en tuff match för några dagar sedan (Helsingborg) så vi kommer behöva göra lite rotationer för att kunna ställa upp med ett så bra lag som möjligt nu – och även mot Kalmar i nästa allsvenska omgång, säger tränaren Poya Asbaghi till GP.

Vilhelmsson är yngst i kvartetten med sina blott 15 år (född 2003), där det skiljer ett år ner till van Assema (född 2002), två till Ohlsson (född 2001) och tre till Berling (född 2000).

- Det är helt omöjligt att veta (om de är redo) förrän de får spela. Man får en bild när man ser dem i träning, men man måste ge dem chansen i matcher för att se mer. I många fall han det bli positiva överraskningar, i andra fall kan det visa sig vara lite för tidigt. Men då har man sett det i alla fall, säger Asbaghi.

IFK Göteborgs möte med BK Astrio i svenska cupen visas på C More och startar 18.00.

Se truppen i tweeten nedan.

Publicerad 2019-08-22 kl 11:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå