TV: Kryss räckte för Blåvitt - säkrade avancemang i cupen

Svenska Cupen

IFK Göteborg behövde "bara" en poäng för avancemang i cupen.
Den poäng togs också i mötet med IK Sirius efter 1-1 där gästernas Kalle Larson blev utvisad.
- Jäkligt skönt att vara klart för kvartsfinal, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborg hade inför den sista gruppspelsomgången mot Sirius vunnit sina två matcher och därmed skulle det räcka med ett oavgjort resultat för Blåtvitt. Uppsalalaget hade det tyngre då de stod med endast en seger på två matcher. Och det skulle visa sig bli en jämn tillställning.

IFK Göteborg kopplade ett tidigt grepp om matchen och med kvarten kvar av första halvlek kom också utdelningen. Alhassan Yusuf med inspel till Robin Söder som nickade in den i bortre bakom Sirius Lukas Jonsson i mål. Men det skulle inte dröja länge innan Sirius hade kvitterat genom ett fint samarbete mellan Kennedy Igboananike och Elias Andersson som placerade in kvitteringen. En kvittering som stod till halvlek på Valhalla IP.

- Bra defensivt från bägge lagen. Det var viktigt att kvittera tidigt, så inte de fick andas med bollen, säger Elias Andersson i halvtid.

Göteborg skulle få ett superläge i inledningen av andra halvlek. På ett inspel från höger slog Robin Söder till men fick en felträff. Träffen blev dock inte allt för dålig då den studsade förbi Lukas Jonsson och på väg in i mål. Men Jonsson hann ikapp och kunde rädda bollen på mållinjen.

Några minuter senare hettade det till rejält när Sirius Kalle Larson blev besviken på domaren Andreas Ekbergs domslut vid ett inkast. Larsons besvikelse var tydlig och det fick Ekberg höra. Men det skulle även Larson få höra som i situationen fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Sirius därmed nere på tio man med 30 minuter kvar att spela.

De avslutande 30 minuterna jagade Sirius ett ledningsmål som skulle ge gruppseger men målet uteblev och matchen slutade 1-1 på Valhalla IP.

- Jäkligt skönt att vara klart för kvartsfinal, det var vår målsättning. Ser man till hela matchen tycker jag vi är det bättre laget, när vi kommer ut i andra tar vi tag i saker och ting bättre och skapar bättre målchanser, säger Poya Asbaghi i ett klipp på Blåvitts twitter efter matchen.

Han fortsätter:

- Tråkigt att inte vinna, vi går alltid för seger. På det sätter kanske vi tappar hemmaplansfördel i kvartsfinalen, vilket är något vi såklart inte ville. Men först och främst måste vi vara väldigt glada för att nå kvartsfinal.

I den andra matchen vann Västerås SK över IFK Sollentuna med 4-0 och slutade därmed tvåa i gruppen. IFK Göteborg därav gruppsegrare och vidare till kvartsfinal i svenska cupen.

Se lottningen av svenska cupens kvartsfinaler på Fotbollskanalen klockan 21.15 på måndag!

IFK Göteborg: Anestis - Toko, Tolinsson, Calisir, Wernersson - Erlinmark, Yusuf - Abraham, Sana, Charaisjvili - Söder.

Sirius: Jonsson - Björkström, Ekdal, Ceesay, Larson - Gefvert, Andersson, Hellborg - Saeid, Igboananike, Vecchia.