TV: AIK vidare i cupen - efter feldömda straffen

Svenska Cupen

AIK är vidare i svenska cupen.
Men det satt hårt åt.
En till synes feldömd straff räckte för att slå ut division två-laget Värmbol.

På onsdagen var det cupfest runtom i Sverige. Division två-klubben Värmbol från Katrineholm tog emot AIK på hemmaplan – och man höll också länge emot.

Första halvlek slutade mållös och det var inte förrän AIK fick en högst tveksam straff i den andra halvleken som nollan spräcktes. Johan Blomberg spelade bollen på Eric Ackon och domaren pekade på straffpunkten efter att ha gjort bedömningen att bollen tog på handen. Ackon signalerade dock tydligt att bollen tagit i ansiktet och han fick också stöd av reprisbilderna.

- Den tog i ansiktet. Den tog aldrig handen. Handen var inte där, sa Ackon till C More efteråt.

Det var tydligt att Ackon var rejält besviken över domslutet.

- Jag är ny i laget och började säsongen skadad. Jag får förtroendet att spela den här matchen. Vi förlorar på grund av straffen och det är väldigt ledsamt.

AIK var nära både 2-0 och 3-0 men Värmbols målvakt Alexander Juhlin stod för en rad fina parader som hindrade siffrorna från att springa iväg.

Solnaklubben är därmed klart för gruppspel i svenska cupen. Rikard Norling var dock inte nöjd med lagets insats.

- Sådär, måste man väl ärligt säga. Vi kom hit för att vinna och vi vann. Prestationen lär inte stå i historieböckerna.

I klippet ser ni målet som tog AIK vidare.

Värmbol: Juhlin - Ackon, Rautiainen, Lindgren, Karjalainen - Ceesay, Strömgren, Eklöf, Lindgren, Juhlin - Benca

AIK: Stamatopoulos - Johansson, Nyholm, Gomez - Sundgren, Taylor .Affane, Olsson, Blomberg - Avdic, Stefanelli.