TV: Holmberg tvåmålsskytt när Peking vann i cupen

Svenska Cupen

Kalle Holmberg låg i kväll bakom allt på Östgötaporten.
Det blev två mål och en framspelning i 3-1-segern mot Värnamo.
- Det är alltid kul att göra mål som anfallare, säger Peking-målskytten Jordan Larsson till C More.

IFK Norrköping tog i eftermiddag emot IFK Värnamo på Östgötaporten i premiären i svenska cupen. Det var ett möte mellan pappa Jonas Thern, numera tränare i Värnamo, och son Simon Thern som spelade från start för hemmalaget.

Inledningsvis var det en händelsefattig drabbning. Det var först i mitten av första halvlek som Peking fick fira, då Kalle Holmberg blev nedriven i straffområdet och sedan själv förvaltade straffsparken genom att skjuta 1-0. Anfallaren var därefter åter nära två gånger om, men mäktade inte med ytterligare ett mål före halvtid.

I andra halvlek fortsatte Peking att trycka på framåt, men skapade nu allt fler målchanser. Jordan Larsson var först nära med ett avslut i stolpen och tog därefter revansch, framspelad av Holmberg, och sköt 2-0. Lite oväntat reducerade därefter Värnamo till 2-1 efter ett läckert anfall, men fick inte fira länge.

- Det är alltid kul att göra mål som anfallare och det har börjat bra med några mål här, så det är skönt att det får fortsätta. Jag skulle säkert gjort något till, men det är tidigt på säsongen, så det var i varje fall skönt att sätta dit en, säger Larsson till C More.

Holmberg blev strax efter reduceringsmålet tvåmålsskytt, då han tog vara på ett inspel i straffområdet av Ian Smith och ordnade 3-1. Det innebar seger för fjolårets allsvenska tvåa.

Norrköping vann med 3-1 och fick därmed en bra start i svenska cupen.

IFK Norrköping: Pettersson - Krogh Gerson, Larsen, Dagerstål - Smith, Thern, Fransson, Haksabanovic, Thorarinsson - Larsson, Holmberg.

IFK Värnamo: Hellman - Karlsson Simola, Lissette, de Vries, Winberg - Lindblad, Vindehall, Siljander - Ajdarevic, Souza Alves, Ask.