TV: MFF vidare i cupen - vann stort mot AFC Eskilstuna efter läckert klackmål

Svenska Cupen

MALMÖ. Malmö gav inte AFC Eskilstuna möjliget att gå förbi i svenska cupens sista gruppspelsmatch.
Skåningarna vann med
3-0, efter mål under matchens sista 20 av Anders Christiansen, Lasse Nielsen, och Eric Larsson.
- En rättvis seger, säger AFC-tränaren Özcan Melkemichel.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Malmö FF dominerade bollinnehavet kraftigt på Malmö IP mot AFC Eskilstuna. Superettanlaget fick ett par möjligheter nära MFF-målet tack vare nonchalant försvarsspel från hemmaspelare, i övrigt hölls spelet uteslutande på AFC:s planhalva.

Närmast kom MFF när bollen vid ett par tillfällen dansade runt gästernas mållinje, men första halvlek förblev mållös.

- Malmö är väldigt duktiga i sitt återerövringsspel och det visste vi om. Men vi hade inte förmågan att spela loss bollen och det blev ett ganska hårt tryck emellanåt, säger AFC:s tränare Özcan Melkemichel på presskonferensen efter matchen.

MFF kom närmare ett andra mål under halvleks inledning och nollan spräcktes till slut när Anders Christiansen i minut 70 snyggt vinklade in Marcus Antonssons inspel förbi AFC:s Willie Jakobsson.

- Jag tycker ändå vi försvarar på ett bra sätt. Grabbarna jobbar hårt, det är många nya spelare och många unga spelare som inte varit på den här nivån tidigare. En rättvis seger men jag är ganska nöjd med försvarsspelet ända tills det andra målet egentligen, säger AFC:s tränare Özcan Melkemichel.

Åtta minuter innan slutet skulle Malmö FF göra 2-0. Lasse Nielsen nickade in en hörna från vänster och säkrade definitivt MFF:s gruppseger och avancemang till svenska cupens kvartsfinal nästa vecka. En minut före slutet fastställde Eric Larsson slutresultatet till 3-0 med en distansskott.

- Det känns som att vi hade kontroll större delen av matchen. De kämpade på bra och stod bra organiserade, men till slut fick vi hål på dem, säger MFF-mittfältaren Oscar Lewicki till C More och fortsätter:

- Jag tror att det var tålamodet som vi hade. Vi blev inte frustrerade och fortsatte bearbeta dem. Till slut orkade de inte stå emot längre.

Nu ser Lewicki fram emot att gå långt i cupslutspelet.

- Det är skönt att få fortsätta spela tävlingsmatcher. Supportrarna längtar efter det guldet, så vi ska göra allt vi kan för att ta det.

Malmö FF:s lag: Dahlin - Larsson, Nielsen, Ahmedhodzic, Safari - Lewicki, Bachirou, Antonsson, Christiansen, Rieks - Kiese Thelin

Byten: (54’) Safari UT, Knudsen IN, (71’) Rieks UT, Traustason IN, (88’) Christiansen UT, Molins IN

AFC Eskilstunas lag: Jakobsson - Manns, Catic, Rödin, Kojic, Ali, Ljungberg, LushakuLoeperNnamani (K), Rossi.

Publik: 3 469 (Malmö IP)

Lottningen till Svenska cupens kvartsfinaler kan ni se live på Fotbollskanalen på måndag kväll.

-
-
Publicerad 2020-03-08 kl 16:22

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.