TV: MFF utslaget ur cupen - trots seger mot Falkenberg

Svenska Cupen

MALMÖ. Malmö FF tryckte på mot Falkenberg och gjorde bland annat ett fint mål via Anders Christiansen, men vinsten var inte tillräckligt. Öster vann mot Degerfors, så Öster blir laget som tar sig vidare i svenska cupens grupp tre.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON

Både Malmö FF och Falkenbergs FF visste hur svårt det skulle bli. Något av lagen var tvunget att vinna samtidigt som Öster skulle förlora mot redan utslagna Degerfors, och till det även få det rätt med målskillnaden. Annars skulle Öster ta sig vidare från svenska cupens grupp tre.

Falkenberg var dessutom rejält skadedrabbat. På bänken hade de bara fem spelare, varav tre utespelare som aldrig spelat en ligamatch på seniornivå och den fjärde spelaren fick totalt 36 minuter i superettan förra året. Bland de frånvarande var bland annat Carl Johansson, Mahmut Özen, Dominic Chatto, Christoffer Carlsson, Robin Östlind, och Karl Söderström.

Matchen inleddes för lagen med beskedet att Öster nästan direkt tagit ledningen mot Degerfors. Falkenberg var långt ifrån ofarliga i första halvlek, men Malmö hade klart mest. De gjorde 1-0 tidigt via en styrning av Marcus Antonsson, och sent i halvleken fick Anders Christiansen stå fri utanför Falkenbergs straffområde. Resultatet blev ett distansskott nära krysset och 2-0.

- Det var mycket tid så det var bara att sätta in den bakom målvakten, sa Christiansen till C More om målet.

- Och vi har mycket boll och långa possession. Det blir mycket spring för dem.

Samtidigt fyllde rapporterna på från Degerfors, där Öster i andra halvlek hade gått upp i en 3-0-ledning. Det gjorde att andra halvlek mellan MFF och FFF var mer av akademisk karaktär.

MFF tryckte på med fler målchanser, bland annat hade Antonsson ett friläge som Hampus Nilsson räddade, men andra halvlek blev mållös och både MFF och FFF är därmed utslagna ur cupen, då Öster vann sin match.

- Vi gör en bra match. Ett steg framåt och vi skapar lägen. En annan dag blir det här 6-0, 7-0 känns det som. Sedan är det besvikelse såklart att vi sjabblar bort det mot Öster och inte går vidare. Det är jävligt segt, såklart, säger Antonsson efter matchen.

- Jag har inte kunnat släppa det riktigt på hela veckan, om jag ska vara ärlig.

Uwe Rösler hade inför matchen pratat om att det var vissa saker i prestation och kroppsspråk som han ville se förändrat jämfört med matchen Öster. Han var ganska nöjd med just de bitarna.

- So-so. Vissa perioder var ganska bra. Vissa perioder var lite slarviga, särskilt i några områden där vi inte riktigt tog hand om bollen. Vi skapade många chanser, vilket är positivt.

- Det var några perioder där vi spelmässigt var riktigt bra. Vi spelade mot ett allsvenskt lag i dag. Vi skapade kanske 25 chanser, jag vet inte. Något sånt där.

Malmö FF: Dahlin - Nielsen, R.Bengtsson, Safari (69') - Vindheim, Christiansen (83'), Bachirou, Gall (61'), Traustason - Antonsson, Strandberg

Inhoppare: Rieks (61'), Lewicki (69'), Rakip (83')

Falkenberg: H.Nilsson - P.Karlsson, T.Karlsson, Brink Joza, J.Ericsson - A.Wede, Mathisen, Björkengren, Lassagård - Peter, Sylisufaj

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.