TV: Mjällby kopplar greppet efter ny seger

Svenska cupen (herr)

Mjällby bortabesegrade Landskrona med klara 3-0 och tog andra raka segern.
Nu har Blekingeklubben ett ypperligt läge att vinna gruppen och ta sig vidare till kvartsfinal i svenska cupen.

Malmö FF - Djurgårdens IF
Malmö FF
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ ONSDAG

Under lördagens var det dags för andra omgången av svenska cupen. Landskrona Bois tog emot Mjällby. Landskrona förlorade sin första match mot Östersund med 0-3, samtidigt som Mjällby vann sin första match mot Akropolis med 3-1.

Det skulle inte dröja länge innan Mjällby tog ledningen i matchen. Taylor Silverholt höll sig framme på ett inlägg och nickade in 1-0 till Mjällby redan efter två minuter. Målet var hans andra i gruppspelet den här säsongen.

I slutet av första halvlek höll sig Jesper Gustavsson framme och placerade in 2-0 för gästerna med en låg bredsida från straffområdeskanten. Kort därpå ropade Landskrona på straff, men förgäves. Mjällbys 2-0-ledning stod sig in till pausvilan.

Joel Nilsson ökade på till 3-0 för Mjällby när han vek in från höger och hittade bortre krysset med vänsterfoten från dryga 20 meter. Ett klassavslut från Nilsson, som även blev matchens sista fullträff.

Blekingarna toppar nu gruppen på maximala sex poäng, medan skåningarna Landskrona ligger sist på noll poäng. Östersund har chansen att gå upp jämsides med Mjällby, men då krävs seger i den uppskjutna matchen mot Akropolis.

Landskrona: Kaddoura - Rapp, Wihlstrand, Ekvall, Olsson, Pärsson, Peterson, Ottosson, Jensen, Ferhm, Asp

Mjällby: Eriksson - Watson, Björkander, Klinkenberg, Nilsson, Hodzic - Gustavsson, Löfquist, Petersson - Bergström, Silverholt

Matchen kan ses på Sportkanalen och streamas på cmore.se.