TV: Djurgården vann straffrysare mot Hammarby - klart för semifinal i svenska cupen

Svenska Cupen

STOCKHOLM. 0-0 efter både full tid och förlängning.
Då vann Djurgården efter straffar och blev klart för semifinal.
- Vi är uppenbarligen ett sjukt jävla bra lag på straffar, säger Kevin Walker till C More.

Söndagens derby mellan Djurgården och Hammarby, i svenska cupens kvartsfinal-omgång, sprakade mer på läktarna än på planen. Matchen, som spelades på Tele2 Arena inför 20 750 åskådare, gick till förlängning och straffar.

Under den första halvleken hade Djurgården det största bollinnehavet, men kom inte närmare ett ledningsmål än ett skott någon meter över ribban från Jonathan Ring. Hammarby? De skapade i princip ingenting.

Den andra halvleken blev mer jämn. Då var Hammarby närmast ett mål när Mads Fenger petade ett inspel från Alexander Kacaniklic någon meter utanför mål. Djurgårdens bästa chans? Ett långskott från Kevin Walker i den 76:e minuten som Bajens målvakt Davor Blazevic räddade till hörna.

Det stod 0-0 när den ordinarie speltiden var slut och därför gick matchen till förlängning. Även i förlängningen uteblev de riktigt stora farligheterna, bortsett ett Jesper Karlström-skott som gick tätt utanför den bortre stolpen, och inget av lagen lyckades spräcka nollan framåt. Därför gick kvartsfinalen till straffar.

Det blev också en rysare. Kevin Walker halkade under första straffen och fick se bollen gå i stolpen, medan Jappe Andersen sköt över mål. Därefter visade sig Djurgården vara starkast och efter att Nikola Djurdjic blev andra spelare i Bajen att missa straff, så kunde Aslak Fonn Witry bli hjälte, ihop med målkvakten Per Kristian Bråtveit, genom att sätta sista straffen till seger i straffläggningen.

- Det blev lite blankt. Det var väl oflyt, men vi är uppenbarligen ett sjukt jävla bra lag på straffar. Jag hade oflyt, kom fel och halkade. Det var som det var, men jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match och dominerade större delen, säger Walker till C More.

Muamer Tankovic var desto mer besviken.

- Tråkigt. Jättetråkigt. Det var en väldigt jämn match. Jag hade en känsla att det skulle bli straffar och när det blir det så är det 50/50, då är det upp till Gud. Den som missar den missar, den som gör mål gör mål. Det är bara tur. Det är jobbigt, säger han till C More.

Djurgården ställs därmed nu mot BK Häcken i semifinal i svenska cupen.