Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

Kennedy besviken efter Bajens miss: ”Rejäl väckarklocka”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Strax över nio tusen åskådare på plats för att se den första omgången i Svenska Cupens gruppspel.
Då svek Hammarby nere på planen.
- Det är en rejäl väckarklocka, sa lagkaptenen Kennedy Bakircioglu till Fotbollskanalen efteråt.

Att spela fotboll helt utan tempo och energi är nästintill omöjligt, något som publiken på Tele2 Arena igår fick erfara i matchen mellan Hammarby och Syrianska. Hemmalaget uppträdde stundtals mycket tafatt och hade stora problem i att etablera spel på offensiv planhalva.

På presskonferensen efteråt så var tränaren Nanne Bergstand besviken över sitt lags agerande ute på planen.

- Vi har stora problem med Syrianskas passningsspel och hinner inte med i det defensiva presspelet. Det är riktigt trögt  där ute idag (läs igår), sade han på presskonferensen efteråt.

Även lagkaptenen Kennedy Bakircioglu var frustrerad över att Hammarby inte fått igång sitt defensiva presspel, något som han menade att Syrianska fick tid att ta sig ur alla situationer.

- Vi gör ingen bra match, så det är självklart att vi är besvikna och missnöjda.Det går för långsamt när vi kliver in i situationerna, vilket gör att vi får jobba hela tiden. Det är därför vi inte heller får någon lugn och ro ut på planen. Syrianska gör det bra, men samtidigt så är det vi som inte gör det som vi sa att vi skulle göra, sa han till Fotbollskanalen efteråt.

Kan det vara så att det här fungerar som en liten väckarklocka?
- Ja, såklart det är en väckarklocka för oss. Vi var besvikna i omklädningsrummet och är inte nöjda alls med det här resultatet. Man brukar annars kunna skapa några målchanser framåt, men jag tyckte inte att vi kom till alls idag.

Även anfallaren Imad Khalili var inne på att det var presspelet som inte fungerade för Hammarby, men lyfte fram att man förbättrat sig i slutet av matchen då Erik Israelsson blivit inbytt.

- Det var förstapressen som inte fungerade i den första halvleken där det kändes som vi inte var med ute på banan helt enkelt. Sedan under matchens sista tjugo minuter så blir vi bättre, eller så är det dem som blir trötta, det vet jag inte, säger Khalili till Fotbollskanalen.

Du såg delvis frustrerad ut ute på planen?
- Ja, när man spelar nia och inte får några bollar att jobba med så är det väldigt tufft. Man vill hela tiden kunna trycka ner deras backlinje, men när Erik (Israelsson) kom in och Melker (Hallberg) gick ner på mittfältet så gick det bättre och vi hittade in på forwards. Det är då vi skapar lägen och börjar hitta varandra på fötterna.

Hur ser du på gruppspelet nu, ni tappar en viktig poäng här?
- Ja, eller så tog vi en poäng.Det är gruppspel och nu gäller det att vinna de andra matcherna.

Publicerad 2016-02-22 kl 07:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons