Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Ingen kvartsfinal på Guldfågeln för Kalmar

Svenska Cupen

Kalmar FF ville spela sin kvartsfinal i svenska cupen på Guldfågeln Arena.
Men nu meddelar man att det blir spel på Gastens IP.

3:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Kalmar FF-Helsingborgs IF i spelaren ovan.

Efter att Kalmar FF lottats mot Mjällby i svenska cupens kvartsfinal berättade klubbchefen Markus Rosenlund att förhoppningen var att spela matchen på ordinarie hemmaarenan Guldfågeln Arena.

- Vi vill spela på Guldfågeln av flera anledningar, publiken och allting runt omkring. Vi har Gasten som reservarena ifall Guldfågeln inte är spelbar, men då kommer vi att behöva åtgärda och rusta upp den rejält, sa Rosenlund till Fotbollskanalen i dagarna.

Men veckans snöoväder sätter stopp. Nu har KFF, via sin hemsida, bekräftat att det blir spel på Gastens IP. Man har fått dispens av SvFF att spela på konstgräsplanen, som främst fungerar som en träningsplan för Kalmar.

ANNONS

På sin hemsida skriver KFF:

"I och med beskedet kommer vi nu färdigställa de extraordinära insatserna som behövs för att Gasten IP ska klara av de krav som finns för att genomföra en kvartsfinal i Svenska Cupen. Bland annat kommer nu ett torn byggas för att få plats med TV-kameror, mobila omklädningsrum sättas ut och andra faciliteter som är nödvändiga för matchens genomförande".

Matchen har avspark klockan 13.00 på söndag.

C More sänder samtliga matcher i svenska cupen.

Publicerad 2023-03-10 kl 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto