Landskrona föll mot Örebro efter osannolik miss och rött kort

Svenska cupen (herr)

Örebro bortaslog Landskrona Bois efter en jättemiss signerad hemmalagets Robin Dzabic i den första halvleken.

STREAMA PÅ ONSDAG

Matchen hann knappt börja innan en kanonmöjlighet uppstod för Örebros Adam Bark i bortamötet med Landskrona. Han stod beredd i straffområdet och nådde högst på ett inlägg och nickade förbi Svante Hildeman i mål, men backen Erik Hedenquist räddade på mållinjen.

I den 14:e minuten fick i stället Landskrona en drömchans när Robin Dzabic frispelades. Han var helt ensam mot målvakten - men William Eskelinen stod för en läcker parad och höll nollan intakt.

- Där ska Dzabic bara göra 1-0 för Landskrona, säger C Mores kommentator Michel Izgi.

- Räddningen av Eskelinen är högre kaliber.

I den 54:e matchminuten tog Örebro sedan ledningen. Victor Backman tog sig in i straffområdet och skickade in 1-0 från en snäv vinkel. Ett minst sagt oväntat mål.

I slutminuterna blev det desto tuffare för Landskrona. Max Nilsson satsade rejält i en tackling och fick därefter syna det röda kortet.

- Vilken vild satsning, en onödig sådan. Frustrationen växer hos Örebro, säger C Mores kommentator Michel Izgi.

Örebro kunde hålla ifrån och utöka till 2-0 genom Sebastian Crona i slutminuterna.

Slutspel är trots segern inte möjligt för Örebro, då Djurgården vunnit gruppen.

Landskrona: Hildeman - Rapp, Andersson, Hedenquist, Dahlqvist - Egnell, Edvardsson, Strid - Dzabic, Diawara, Jebara.

Örebro: Eskelinen - Hultqvist, Moro, Andrésson - Björnkvist, Seger, Shlimon, Dahl -Backman, Milleskog - Bark.