POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Levi sågar sig själv: "Kändes skitdåligt - jag var bland de sämre på planen"

Foto: Bildbyrån.

I går tävlingsdebuterade Jonathan Levi för Elfsborg.
Men mittfältaren var inte nöjd med sin insats.
- Det kändes skitdåligt. Jag var bland de sämre på planen, säger han till Fotbollskanalen.

För en och en halv vecka sedan presenterade Elfsborg Jonathan Levi, 23, som ny spelare i klubben. Mittfältaren har skrivit ett låneavtal med Boråsklubben som sträcker sig säsongen ut och i helgen gjorde han tävlingsdebut för sin nya klubb när Elfsborg ställdes mot Hässleholms IF i svenska cupen.

Men Levi var långt ifrån nöjd med sin egen insats.

- Det kändes skitdåligt. Jag var bland de sämre på planen. Jag fick inte ut så mycket och kom inte upp i den nivån som både jag själv och andra förväntar sig av mig. Jag har många knappar jag måste skruva på för att det här ska bli bra. Samtidigt har jag bara varit här i en vecka så man kanske inte ska förvänta sig för mycket, men det var inte godkänt i går. Jag måste steppa upp, säger han till Fotbollskanalen.

Trots att Levi sågar sin egen insats fick han med sig en assistpoäng från mötet.

- Jag får assisten där till 1-1. Sedan blir det 3-1 när jag går ut så det kanske var svårt att vara inblandad i fler mål, men jag borde gjort mer. Man kan skylla på omständigheterna, men det är lika för alla. Det var svårspelat. Men som sagt, jag var dålig helt enkelt.

Elfsborg hade problem med Hässleholm i första halvlek, men i den andra svarade Stefan Ishizaki för två raka mål och segersiffrorna skrev till 5-1 för Boråslaget.

- Jag om någon som varit på båda sidorna i en sådan här match och vet hur det är för båda av lagen. De brinner för sådana här matcher. Det är deras största match för säsongen och de går ut i 110. Vi får inte grepp på dem och sen slarvar jag med en passning som de kontrar på och gör 1-0. Vi lyckas få in 1-1 i halvtid och sedan direkt 2-1 i andra. Sedan tappar de lite och vi får några bollar som kan vara bra för oss om det avgörs på målskillnad, säger Levi.

- Det är division 2-motstånd men vi fick en femetta i går. Nu är det en tuff match på lördag. Folk tänker: "Det är superettanlag, IK Frej hemma, det ska vi köra över alla dagar i veckan" och det kanske vi ska. Men jag känner några i laget där och det är många hungriga grabbar i det laget som kan spela fotboll. Vi måste gå in 100 procent så ska vi nog kunna få med oss ett bra resultat på lördag.

Förra säsongen slutade Elfsborg på tolfte plats i allsvenskan och i år tror Levi att laget kan hamna högre upp i tabellen.

- Vi har alla förutsättningar för det. Vi har en bra trupp och extremt bra stab. Det är folk som brinner för sporten och för klubben här dygnet runt. Socialt kan jag säga att jag nästan aldrig kommit in i ett gäng så bra som jag har gjort här. Jag trivs redan jättebra. Vi har alla förutsättningar, men sedan ska det göras också, säger han.

Publicerad 2019-02-18 kl 16:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå