Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVENSKA CUPEN

Nanne sågar Hammarbys utveckling: "Närmare hösten 2014"

Foto: TT

Försök igen

Hammarbys Nanne Bergstrand menar att man under hösten 2014 var närmare det spelet man vill spela, än vad man är i dagens läge.
- Men det här var lite ljus i tunneln, säger tränaren efter segern mot Ljungskile.

Under måndagen vann Hammarby den andra gruppspelsmatchen i svenska cupen, med 4-2 mot Ljungskile. Men segern var långt ifrån självklar, med tanke på att bortalaget ledde med 2-0 efter tre minuter och Bajens Melker Hallberg blev utvisad vid ställningen 2-1.

- Det är inte så ofta man är med om att det har gått tre minuter och det står 0-2 på tavlan. Det är klart att det var en jobbig start, speciellt med tanke på att vi varit inne i en tuffare period när det gäller att få spelet att fungera, säger tränaren Nanne Bergstrand.

- Men det var positivt att vi inte gick ner oss fullt ut utan att vi försökte gå tillbaka till spelplanen. Den spelplanen hjälpte oss i dag (läs under måndagen) till att få till den här vändningen, i kombination med individuell skicklighet. Den här vändningen kommer vi ha väldigt stor nytta av framöver.

Men Hammarby-tränaren var inte helt nöjd med försvarsspelet på de insläppta målen.
- Första målet påminner om det som Ljungskile gjorde mot Djurgården. Vi slarvar i den ytan (dit bollen går) och där måste vi täcka upp. Sen går vi bort oss vid 2-0.

Men deras långa inkast (som de gjorde 1-0 på) måste ni ju ha pratat om?
- Ja, något annat vore tjänstefel.

Och hur kan ni då släppa in ett sånt mål redan efter en minut?
- Du får fråga spelarna. De skyller säkert på tränaren, skämtar Nanne Bergstrand.

När tränaren sedan får frågan om hur nära Hammarby är det spelet som man vill ha i en allsvensk premiär skakar Bergstrand missnöjt på huvudet.
- Vi har varit närmare tidigare. Då är jag snäll. Vi var närmare hösten 2014 än vad vi är i dag. Vi har haft en stor omsättning på spelare och med tanke på sättet vi spelar på behöver vi vara mer samtränade. Men det här var lite ljus i tunneln.

Nu väntar ett derby mot Djurgården i den sista gruppspelsomgången, på söndag.
- Jag hoppas att det inte blir någon fyratimmarsmatch i och med att det är stängt tak, säger Bergstrand och syftar på att pyroteknik kan förlänga matchen.

- Det är det som bekymrar mig mest.

Se höjdpunkterna från matchen mot Ljungskile i spelaren ovan.

Publicerad 2016-03-01 kl 06:47
SVENSKA CUPEN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER