POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Nobbad av Blåvitt - höll på att sänka dem i cupen: "Speciellt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Jakob Bergman, 21, fick aldrig någon plats i IFK Göteborgs A-lag.
Under lördagen höll han på att skjuta bort sitt gamla lag från svenska cupen.
- Klart det var speciellt, säger han.

Jakob Bergman inledde på bänken i lördagens möte mellan IFK Göteborg och Sirius. Han fick dock marschorder redan efter en kvart när Ian Sirelius skadade sig.

Det blev ett succéinhopp.

I den 73:e matchminuten gled 21-åringen igenom och placerade in 2-1. Tio minuter senare gjorde han 2-2 från nära håll. Han hade bud på ett tredje mål också. Hade Pontus Dahlberg inte räddat den chansen hade Sirius avancerat vidare i cupen. I och med 2-2-resultatet gick dock IFK Göteborg vidare till kvartsfinal på bättre målskillnad.

- Det var dåligt av mig där. Vi stod upp bra, men surt att vi åkte ur, säger Bergman som tillhörde IFK Göteborgs ungdomslag i drygt två och ett halvt år (2013-2016). Han fick dock aldrig något A-lagskontrakt utan återvände till Sirius under förra året.

- Jag körde ganska mycket med A-laget under mitt sista år. Sedan sa de: "Du får inget kontrakt". Då var det bara att bita ihop och hitta nya klubbar, nya möjligheter.

Kände du dig själv redo för A-laget då?
- Svårt att säga. Både ja och nej. Det är klart att man hade velat ha det, men nu blev det inte så. Nu är jag med Sirius är i allsvenskan, så jag ska inte klaga.

Speciellt att göra två mål mot gamla klubben i dag?
- För mig personligen var det speciellt, men sedan tror jag inte att så många har koll på att jag har spelat i Blåvitt innan.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

FAKTA

Följ svenska cupen 2017


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-03-04 kl 19:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå