POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Nouri om regnbågsbindeln: "Jag bär den med stolthet"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Östersund blev i vintras första allsvenska klubb att hbtq-certifieras. Som en del i detta bär nu lagkaptenen Brwa Nouri en regnbågsfärgad armbindel.
- För mig är det jätteviktigt. Det var en stolthet att vi står upp och representerar den frågan, säger Nouri till Fotbollskanalen.

Östersund gick igenom gruppspelet i svenska cupen utan att tappa en enda poäng. Under söndagen besegrades Hammarby med 1-0 efter Hosam Aiesh avgörande mål.

- Jag tycker att vi spelade bra första halvlek, vi följde vår matchplan på ett mycket bra sätt. I andra halvlek flyttade de upp en mittback som forward och sätter väldigt långt och det gör det svårt för oss att etablera ett eget spel. Så med facit i hand lite sämre andra halvlek. Jag tycker att vi kan hantera vårt eget spel bättre, däremot tycker jag att vi försvarade oss jättebra och vi visar att vi kan försvara oss och inte bara anfalla, säger lagkaptenen Brwa Nouri till Fotbollskanalen.

Trots tre segrar känner kapten Nouri att det fortfarande är en del saker som ÖFK måste jobba på.

- Självklart är jag väldigt nöjd med tre segrar först och främst. Första matchen mot Varberg var väl också bra första halvlek och lite sämre andra halvlek. Men vi visar styrka. Andra matchen lite samma sak, vi gör vårt jobb och visar att vi är två divisioner större. Tre segrar tyder på styrka, men däremot tycker jag inte att vi är där vi har potential att vara. Vilket betyder att det finns en del att jobba på. Men det är positivt för det hade varit sämre om jag inte kände att vi skulle kunna komma dit. Men jag är nöjd, men jag är inte överlycklig. Inte än, säger Nouri.

Nu väntar Trelleborg i kvartsfinal i svenska cupen till helgen för Östersund.

- Vi vill till Europa. Europa är målet sedan att få spela att utslagsmatcher det är det bästa och det roligaste. Och att få göra det så här tidigt på säsongen är jättepositivt, annars blir det bara massa träningsmatcher som kanske inte ger den här tävlingskaraktären, säger Nouri om den fortsatta cupresan.

Östersund har en lång historia av att engagera sig i samhällsfrågor. Under vintern har klubben som första allsvenska klubb hbtq-certifierats av RFSL. Under söndagens möte med Hammarby bar Brwa Nouri en regnbågsfärgad lagkaptensbindel, för att visa ÖFK:s engagemang i frågan.

- För mig är det jätteviktigt. Det var en stolthet att vi står upp och representerar den frågan och alla andra frågor som inte tas upp. Vi är certifierade nu och det är fullt naturligt, jag bär den med stolthet, säger Nouri.

Efter ett tag tvingades Nouri dock ta av sig bindeln.

- Den var för stor, jag måste bygga på mina armar, säger lagkaptenen med ett skratt.

Bindeln kommer dock att vara tillbaka till nästa match, och i resten av alla matcher under säsongen.

Se ÖFK:s mål mot Hammarby i spelaren ovan.

Brwa Nouri var nyligen gäst i podcasten Lundh, lyssna på det avsnittet i spelaren nedan.

FAKTA

Följ svenska cupen 2017


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-03-06 kl 15:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå