Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Obasis drömmål liknas vid en filmsekvens: "Lite som paus-Matrix"

Allsvenskan

VÄXJÖ. Chinedu Obasis drömmål mot Öster var inte första gången som han gjorde ett identiskt mål. Han gjorde även ett på träningen i veckan, och återupprepade det alltså ett par dagar senare.
- Någon pausfint, precis som de här filmerna. Där någon hoppar tre minuter upp i luften och hon står still där uppe, något ”fantasiellt”, sa Rikard Norling efter matchen. 

1:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Obasis läckra solonummer till 3-2 i spelaren ovan.

AIK låg under mot Öster i svenska cupen, ett Öster som hade bra kontroll på matchen och som då var det bättre laget. Då bytte AIK in Chinedu Obasi, vilket enligt Rikard Norling var en av sakerna som vände matchen till att vinna med 4-2.

- Vi har ganska mycket kraft på bänken i dag, som faktiskt blir avgörande. 

Obasi var tänkt att bara spela 30 minuter efter sina skadebesvär, men fick nästan en timme då det blev förlängning. Han gjorde två mål och fixade en straff, och hans första mål var ett drömmål som han hade gjort tidigare på träningen. 

- I förrgår. Exakt likadant, sa Norling. 

ANNONS

- Någon pausfint, precis som de här filmerna. Där någon hoppar tre minuter upp i luften och hon står still där uppe, något ”fantasiellt”. Fattar du vad jag försöker beskriva?

Lite Matrix?
- Ja, exakt. Lite som paus-Matrix. 

Enligt Daniel Sundgren garvade lagkamraterna på träningen i veckan när Obasi då gjorde det målet. När han gjorde det den här gången så var det istället en lättnad i en match där AIK annars hade det svårt. 

- Att det krävdes en Obasi för det, så ska det inte behöva vara, men alla måste ibland ha någon som fixar en straff och sedan gör två, sa Sundgren. 

Vad tänkte då Obasi på när han väl gjorde det? Enligt huvudpersonen själv: ingenting alls, utan han gick på instinkt. 

- Jag gör det bara. Jag väntade lite på Heradi (Rashidi) att komma dit, för då var de tvungna att följa honom, och sedan gick jag bara förbi dem. Det är bara en instinkt, men det viktigaste var lagets mentalitet att kämpa. Att vi höll ihop som ett lag. 

ANNONS

Det måste dock vara skönt att få en sådan här match, där man introducerar sig själv igen för AIK-supportrarna?
- Definitivt. Det är en stor lättnad för mig. Skönt att göra comeback i laget och behålla momentumet.

Publicerad 2019-03-09 kl 20:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto