POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVENSKA CUPEN

ÖFK-fansen stöttar Peking-supportrarna: "Det är bedrövligt"

Foto: Bildbyrån.

Peking Fanz bojkottar finalen av svenska cupen.
Nu får man stöd av sina kollegor i Östersund.
- Det är bedrövligt, säger Anders Ringfelter, tifo-ansvarig i Falkarna, till Fotbollskanalen.

Finalen av svenska cupen kommer att spelas på skärtorsdagen, den 13 april med start kockan 16.00. Det har fått IFK Norrköpings supportrar att reagera kraftfullt och på torsdagsmorgonen gick man därför ut med beskedet att man kommer att bojkotta den 72 mil långa resan.

- Jag jobbar till exempel och hade inte haft möjlighet att se på matchen om den varit i Norrköping heller. Det ska läggas på en helg, sa organisationens ordförande Michael Kihlmann till Fotbollskanalen.

Peking Fanz beslut får nu stöd från flera håll. SFSU, Svenska Fotbollssupporterunionen, gick ut på sin hemsida och uppmanade SvFF att ”tänka om inför nästa år” – och Östersunds supporterorganisation Falkarna är inne på samma linje som sina kollegor i Norrköping.

- Vi håller med. Vi tycker också att det är helt bedrövligt. Vi kommer också att tappa ganska många eftersom folk inte kan. Man jobbar ju, det är en vardag, säger Anders Ringfelter, som är tifo-ansvarig, till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Vi hade sett fram emot det här, vi hoppats på en riktig fest och man hade kunnat tänka på att folk jobbar. Man hade lika gärna kunnat flytta en allsvensk match eller någonting och få det till en helg. Vill man få upp intresset för svenska cupen måste man väl också anpassa tiderna. Nu är risken stor att det är halvtomt fram till halvlek då folk slutar och kan ansluta.

Att även Falkarna skulle gå så långt som att bojkotta matchen ser han dock inte som troligt.

- Vi stöttar deras protest, men kommer nog inte stanna hemma vi också, det tror jag inte.

Hur ser du på förbundets förklaring?
- Det man gissar är ju att det mest beror på tv-tiderna. Det är någon viktig match senare på eftermiddagen och det är väl därför man inte lägger den på kvällen, man vill att folk ska kolla på den stora matchen.

Har ni fått några reaktioner från era medlemmar?
- Alla tycker att det är supertråkigt och blir jättearga på den här tiden. Folk försöker ta ledigt hej vilt så man är väldigt missnöjd med tiden, absolut.

Publicerad 2017-03-23 kl 11:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå