Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Öster-tränaren efter SvFF:s beslut: "Hemmaplansfördelen är ju inte så stor längre"

Superettan

Öster fick avslag på dispensansökan för att få möta AIK i Tipshallen.
Nu blir det istället spel på Myresjöhus Arena - vars plan just nu är täckt av snö.
- Dels har vi inte någon bra plan på lördag. Men framförallt så kommer det att sätta sina spår för vår plan ganska kraftigt efter det, säger tränaren Christian Järdler till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Öster fick hemmaplansfördel i kvartsfinalen av svenska cupen efter att ha vunnit samtliga matcher i gruppen där Malmö FF, Degerfors och Falkenberg stod för motståndet. Lotten föll på AIK i kvartsfinalen, och Öster skickade in en dispensansökan för att få spela i Tipshallen - där man mötte MFF i gruppspelet. Någon dispens beviljades dock inte av SvFF:s tävlingskommité, som menar att Tipshallen inte uppfyller de föreskrivna kraven.

Öster-tränaren Christian Järdler var tydlig med att han ville spela inomhus i Tipshallen, och inte på den ordinarie hemmaarenan Myresjöhus Arena som nu blir fallet.

- Min önskan att spela inne innan var ju framförallt för att vi har en plan som ligger under snö i dag. Vi har en väderrapport som visar minusgrader och snöfall nu fortsatt och "Myran" är helt vit. Jag som ansvarig tränare som ska driva det här laget under våren vet naturligtvis att vi dels inte har någon bra plan på lördag för de 90 minuter som ska spelas där. Men framförallt så kommer det att sätta sina spår för vår plan ganska kraftigt efter det, när man spelar på en plan som är snötäckt. Det är bara några dagar kvar och det är inget som växer fram nu när det är minusgrader och snö, säger Järdler till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Sedan har jag färskt i minnet fjolåret, vi fick ju vår hemmapremiär flyttad till Borås för att vi inte fick spela hemma då. Sedan nu så tvingas vi ut på gräset här som är snötäckt, det är det som är mina farhågor och som var skälet till varför jag vill spela inomhus. Det blir ju tyvärr så att vår arena, vår plan, kommer att ta väldigt mycket stryk.

Öster har möjlighet att flytta matchen till sin reservarena Borås Arena, men Christian Järdler tror inte att det kommer att bli aktuellt.

- Jag har inte pratat med klubben. Jag är hemma nu efter träningen och såg att ni hade lagt ut att det var beslutat, det var så jag fick veta om beslutet. Så det har vi inte hunnit prata om, men jag har väldigt svårt att se att det skulle vara ett alternativ när vi avancerar i cupen och får svenska mästaren hemma och har chans att bjuda våra supportrar och Växjö på en sådan match som inte är så vanlig i och med att vi spelar i superettan. Så då vill man vill man naturligtvis kunna göra det och att våra sponsorer ska kunna gå på matchen. Så det har jag mycket svårt att tro, men jag har precis fått beskedet som sagt och har inte hunnit prata med klubben, säger Järdler.

ANNONS

Öster-tränaren menar att det blir en speciell uppladdning för laget, då man inte kan förbereda sig på matcharenan.

- Vi har inga förberedelser för att spela på gräs i dag. Jag har inget att invända mot beslutet som sådant för just denna matchen, och jag har inga problem med att vi ska möta AIK på gräs. Det handlar inte om det, utan det handlar om att vi efter matchen mot AIK har en 30 matcher lång superettan framför oss där vi naturligtvis hade haft mycket bättre förutsättningar att ha en bra plan på vår hemmaarena om denna matchen inte hade spelats där.

Hur gör du för att förbereda laget inför matchen på lördag nu?
- Jag antar att vi inte kommer att kunna träna på den planen vi ska spela match på, så vi kommer väl ut på den första gången samtidigt som AIK gör det. Så hemmaplansfördelen är ju inte så stor längre eftersom att vi inte kommer att kunna träna på den. Jag körde ifrån "Myran" för en halvtimme sedan och den ligger helt under snö. Och det säger sig själv att vi inte kommer att kunna träna på det. Vi kör på såklart. Vi accepterar beslutet, det är inget snack om det. Vi får förbereda så gott vi kan utifrån de förutsättningarna som finns just nu och sedan kör vi på lördag, så får vi göra vårt yttersta för att göra en bra match och se till att göra vad vi kan.

ANNONS
Publicerad 2019-03-05 kl 19:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto