POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Rosenberg i lätt träning – Melicharek bekräftad startspelare mot Öster: "Han förtjänar det"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmö FF:s seger mot Degerfors i spelaren ovan.

MALMÖ. Malmö FF ger inte ut någon tidsplan kring Markus Rosenberg, men anfallaren körde lätt träning inne i gymmet i dag.
- Det handlar om att få igång funktionen nu, säger Jesper Robertsson. 

Efter söndagens Malmö FF-träning kom flera besked. Ett av beskeden var från fysioterapeuten Jesper Robertsson, som säger att smällen som Markus Rosenberg fick mot Chelsea inte är allvarligare än att Rosenberg kunde göra enkla saker i gymmet i dag.

- Mackan har vi börjat att aktivera så lätt. Det handlar om att få igång funktionen nu.

- Han har fått en smäll på knäet. Det är ligamentet på insida knä som är påverkat, men det är inget som är sönder och knäet är stabilt. Det blir en stegringsfas som vi har börjat att inleda, sedan får vi avvakta och se hur snabbt det går att få tillbaka honom till planen.

Även Franz Brorsson (inflammation) och Guillermo Molins (baksida lår) hade rehabilitering inne i gymmet. Tidsplanen för Brorsson är oklar, men det ser bra ut för Molins. 

- Målet är ”Gishe” ska återgå till planen till någon gång nästa vecka. 

Uwe Rösler bekräftar att han startar sin andra målvakt, Dusan Melicharek, i cupmatchen mot Öster i morgon. Melicharek har hittills bara spelat träningsmatcher i sin MFF-comeback.

- Han förtjänar det. Han har varit riktigt bra. I varje match han har spelat har han gjort en eller två fantastiska räddningar, säger Rösler. 

- Det är också viktigt att han känner att han är redo när han blir ombedd att vara redo. Detta är en del i det. 

På dagens träning använde Rösler en startelva som bland annat innehöll Anel Ahmedhodzic som mittback, Arnor Traustason som central mittfältare, och Romain Gall på centralt mittfält. Dessutom lär Carlos Strandberg och Marcus Antonsson vara anfallsparet eftersom Molins och Rosenberg saknas.

MFF åker redan i dag till Växjö, som en del i att ta cupmatchen ännu mer seriöst. 

- I går såg vi några överraskade resultat. Det är därför vi gör samma förberedelse som vi alltid gör. Jag lovade spelarna efter Degerforsmatchen (3-2) att jag skulle förbereda dem bättre. Jag kände en eller två saker inte var klara nog. Fasta situationer, taktiska saker. I dag är alla redo.

Preliminär elva: Melicharek – Ahmedhodzic, Bengtsson, Safari – Larsson, Christiansen, Lewicki, Gall, Traustason – Strandberg, Antonsson

Publicerad 2019-02-24 kl 14:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå