Rosengård tog säker seger mot Växjö - fick drömstart på cupspelet

Svenska Cupen

Rosengård öppnade cupspelet på bästa sätt under söndagen.
Den regerande mästaren tog en klar 3-0-seger mot Växjö - men det var inte utan problem.

Under söndagen var det dags för Rosengård och Växjö att sparka i gång tävlingssäsongen 2022 när de två ställdes mot varandra i premiären av svenska cupen.

Caroline Seger var nära på att ge hemmalaget Rosengård ledningen redan efter 14 minuter, men hennes nick smet strax utanför.

Därefter hade Växjö ett skott som tog i ribban och ut - innan Mia Persson skulle ge Rosengård ledningen.

I den 35 minuten drog Persson till med ett långskott som letade sig hela vägen in i nätmaskorna bakom Växjö-målvakten till 1-0.

I den andra halvleken skapade Rosengård en del lägen, men det var inget finlir som den regerande mästaren bjöd på. 1-0 stod sig hela vägen in på tilläggstid, då Jelena Cankovic utökade till 2-0 i den 91:a minuten och Loreta Kullashi fastställde slutresultatet 3-0 i den 93:e.

Rosengård vann årets första tävlingsmatch och fick en drömstart på cupspelet. Men det var inte utan problem.

Publicerad 2022-02-27 kl 17:09