Rosengård vidare i cupen - trots Kristianstads jätteupphämtning

Svenska Cupen

Rosengård tappade 3-0 till 3-3 i gruppfinalen mot Kristianstad.
Men det räckte ändå till avancemang för favoriten - på bättre målskillnad.

Under lördagseftermiddagen var det dags för svenska cupens gruppspel att avgöras på damsidan. I grupp 2 gjorde Rosengård och Kristianstad upp om en semifinalplats i ett direkt avgörande Skånederby på Malmö IP, där Rosengård skulle ta sig vidare vid oavgjort i kraft av bättre målskillnad.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen när den tyska anfallaren Stefanie Sanders, 22, gjorde mål i sin debut. Sanders gjorde sin första träning med Rosengård så sent som i torsdags.

Sanne Troelsgaard utökade därefter till 2-0 med ett vänsterskott strax utanför straffområdet, innan jättetalangen Hanna Bennison tryckte in 3-0 efter dryga halvtimmen. Då såg Rosengård ut att gå mot en komfortabel gruppseger.

Kristianstad reducerade dock två gånger om före paus efter dubbla mål från Therese Åsland. I den 86:e minuten kom också kvitteringen till 3-3 på straff genom Jutta Rantala och Rosengårds avancemang var hotat på allvar. Kristianstad hittade dock inget segermål, utan Rosengård höll undan och lyckades säkra en semifinalplats trots det stora tappet.

I gruppens andra match vann Vittsjö med 1-0 mot Alingsås.

Publicerad 2021-03-27 kl 16:57