Safari tar på sig MFF:s finalförlust: "Det kändes nästan lite overkligt"

Svenska Cupen

GÖTEBORG. Behrang Safari blev syndabock när Malmö FF förlorade cupfinalen mot IFK Göteborg, efter ett misstag som ledde till Blåvitts sena kvittering.
- Jag tar på mig den här förlusten helt, säger Safari till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna från finalen i spelaren.

Malmö FF ledde på Gamla Ullevi efter Ola Toivonens mål i första halvlek. Med fem minuter kvar av full tid studsade en långpassning av hemmalaget ifrån MFF:s Behrang Safari, som snubblade och tappade kontroll över situation.

Bollen hamnade sedan hos IFK:s Patrik Karlsson Lagemyr som kvitterade.

- Jag vet inte, jag fastnade på bollen i ett dåligt läge. Det blir mål bakåt och det känns riktigt tråkigt. Men jag tar fullt ansvar för det här. Jag tycker att grabbarna kämpade på bra och gav allt de hade, i ett hårt matchande. Jag vet att de haft slut i tankarna också och fan, kämpat på.  Sedan gör jag ett sådant här misstag som leder till att vi förlorar. Så jag tar på mig den här förlusten helt och hållet, säger Behrang Safari.

Vänsterbacken byttes in i första halvlek efter en skada på Oscar Lewicki, och fick spela mittback.

- Det är ganska ovant men det finns inget alls att skylla på. När du har den här rutinen så ska sådana här misstag inte hända.

- Det är oflyt, jag tar ett felbeslut helt enkelt, istället för att spela den tillbaka den till Johan (Dahlin). Det känns lite som att jag sätter laget i skiten. Det kändes nästan lite overkligt, som "hände detta precis, gjorde jag detta?", säger Safari.

IFK Göteborg vann matchen med 2-1 efter Alexander Farneruds tidiga mål i förlängningen.

- Det finns inget att tänka på. Det kommer bli ganska hårt mot mig i några dagar men det är inget jag inte klarar av, avslutar Behrang Safari.

Publicerad 2020-07-30 kl 21:41